O ΔΗΚΤΗΣ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άρση της βίζας προς ΗΠΑ θα ενισχύσει τον τουρισμό μας!

Η διαδικασία εξόδου της Ελλάδας από τη λίστα των χωρών οι πολίτες των οποίων πρέπει να χρησιμοποιούν βίζα για να επισκέπτονται τις ΗΠΑ πέραν της εκτιμώμενης αύξησης του τουριστικού ρεύματος προς τις ΗΠΑ θα λειτουργήσει θετικά και για τον ελληνικό τουρισμό. Οπως εκτιμούν τουριστικοί παράγοντες η σχετική διαδικασία θα ενισχύσει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας, καθώς μεταξύ των άλλων επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Ηδη την τελευταία διετία η αγορά των ΗΠΑ πρωταγωνιστεί στα μεγέθη της αύξησης αφίξεων τουριστών στη χώρα μας.

Η εξωστρέφεια της ΑΤΕ

Σε νέες αγορές του εξωτερικού επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η διοίκηση της ΑΤΕbank. Οπως σημείωσε ο διοικητής της τράπεζας κ. Δημήτρης Μηλιάκος στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου της ΑΤΕ στην 72η ΔΕΘ, η τράπεζα ετοιμάζεται για το τρίτο εκτός συνόρων βήμα της και στο πλαίσιο αυτό έχει επισκεφτεί Αίγυπτο, Ουκρανία και Λιβύη! Σημείωσε ακόμα ότι πρόσφατα τέθηκαν σε λειτουργία τρία νέα καταστήματα στη Ρουμανία, όπου η τράπεζα έχει παρουσία μέσω της ΑΤΕbank Romania (κατέχει το 87,21% της εταιρείας αυτής), για τα οποία εξέφρασε την εκτίμηση ότι από φέτος κιόλας θα είναι κερδοφόρα.

Ερχεται η αναδόμηση

«Απογραφή» θα διενεργηθεί στη Hitech SNT μετά την αντικατάσταση (σχεδόν) ολοκλήρου του Δ.Σ. της εταιρείας. Η 3η κατά σειρά συνεδρίαση της Α΄ επαναληπτικής τακτικής Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας που έλαβε χώρα 5 Σεπτεμβρίου 2007 ανέδειξε νέο Δ.Σ. το οποίο ανέλαβε να κάνει την «απογραφή» στα οικονομικά της εταιρείας.

Ωστόσο, η επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων που θα εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις του 2006, θα ολοκληρωθεί στην 4η κατά σειρά συνεδρίασή της που θα πραγματοποιηθεί 3 Οκτωβρίου 2007 καθώς δεν έχουν συνταχθεί οι νέες οικονομικές καταστάσεις (βάσει των παρατηρήσεων του ορκωτού λογιστή). Αντε και στη 14η συνεδρίαση…

Πιο κοντά η Νέα Υόρκη

Στην Αθήνα θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων Saks 5th Avenue. Στόχος της επίσκεψής του είναι η οριστικοποίηση της συνεργασίας της αμερικανικής αλυσίδας με τους μετόχους του νέου πολυκαταστήματος που ετοιμάζεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απαιτούνται ειδικοί χειρισμοί σε ό,τι αφορά τις φίρμες που το Saks δεσμεύεται να φέρει στην ελληνική αγορά και οι οποίες αντιπροσωπεύονται ήδη στη χώρα μας.

Πάντως, το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας έχει ήδη κλείσει. Εφόσον ευοδωθούν οι συνομιλίες, το ιστορικό αμερικανικό πολυκατάστημα θα αποτελέσει τον πρώτο «ξένο παίκτη» αυτού του επιπέδου στην ελληνική αγορά, ενώ η Αθήνα θα γίνει η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που θα φιλοξενεί το ιστορικό αμερικανικό όνομα.

Και τουρκικό ενδιαφέρον

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαγωνισμοί που έχει προκηρύξει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) για την εκχώρηση του δικαιώματος εξυπηρέτησης φορτίου και ταχυδρομείου εντός των εμπορευματικών σταθμών, αλλά και για τη διαχείριση των αποσκευών (ground handling).

Εως τώρα έχουν υποβληθεί πέντε προσφορές και για τους δύο διαγωνισμούς ή μία εκ των οποίων προέρχεται από την τουρκική εταιρεία Celebi. Ο ΔΑΑ αναμένεται να παραχωρήσει τρεις άδειες εξυπηρέτησης τρίτων και δύο άδειες αυτοεξυπηρέτησης για περίοδο επτά ετών. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής εκτός από την τουρκική Celebi, η Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες, η Goldair και η Swissport, ενώ οι εταιρείες πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τον Οκτώβριο προκειμένου να αναδειχθούν οι ανάδοχοι έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή