Και ελληνική κοινοπραξία στην κατασκευή του μετρό της Σόφιας

Και ελληνική κοινοπραξία στην κατασκευή του μετρό της Σόφιας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ακόμα σαφές δείγμα της εξωστρέφειας που αναμένεται εφεξής να χαρακτηρίζει τις κινήσεις των μεγαλύτερων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας, παρείχε η γνωστοποίηση της λίστας των εταιρειών και κοινοπραξιών που προχώρησαν στην υποβολή προσφορών για την εκτέλεση του έργου του ΜΕΤΡΟ της Σόφιας και συγκεκριμένα του τμήματος Nadezda – Tserni Vryh blvd.

Πρόκειται για το πρώτο έργο αυτού του είδους που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Ε.Ε., καθώς έχει συμπεριληφθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μεταφορές», ενώ το ύψος των προβλεπόμενων πόρων που θα διατεθούν για την εκτέλεσή του ανέρχεται σε περίπου 92,5 εκατ. ευρώ.

Από τις ελληνικές εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές περιλαμβάνεται ο όμιλος της J&P Αβαξ (αυτόνομα) και οι όμιλοι Ακτωρ και ΤΕΡΝΑ, που προχώρησαν στη σύσταση κοινοπραξίας για τον σκοπό αυτό. Μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων περιλαμβάνονται εταιρείες, όπως η ισπανική FCC, οι κοινοπραξίες των ιταλικών ομίλων Condotte-Ansaldo και Pizrotti-Seli, η τσεχική Metrostav και η βουλγαρική Geotehnim. Στους υποψήφιους συγκαταλέγεται και η κοινοπραξία των εταιρειών Hochtief – Glavbolgarstroi.

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού θα ελεγχθεί κατά πόσο οι υποψήφιοι ανάδοχοι ανταποκρίνονται στις ελάχιστες προβλεπόμενες προϋποθέσεις, όπως εμπειρία στην κατασκευή παρόμοιων έργων, διαθέσιμο εξοπλισμό, προσωπικό και ασφαλώς οι αναγκαίοι ίδιοι πόροι.

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι που θα προεπιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν οικονομικές προσφορές (κατά πάσα πιθανότητα έως τα τέλη του έτους). Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2008. Το συγκεκριμένο τμήμα του μετρό θα περιλαμβάνει επτά σταθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή