Νέες ετικέτες μπίρας-αναψυκτικών στα ράφια των αρτοποιείων

Νέες ετικέτες μπίρας-αναψυκτικών στα ράφια των αρτοποιείων

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέες συνεργασίες με εταιρείες της περιφέρειας σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι αρτοποιοί προκειμένου να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές προς τον καταναλωτή. H μπίρα Βεργίνα και τα αναψυκτικά Λουξ πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους στα αρτοποιεία της Αθήνας εφόσον οι συζητήσεις με τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων ευοδωθούν. Μετά τη συμφωνία με την ΑΓΝΟ για το γάλα και την Κρι Κρι για τα παγωτά (βρίσκονται σε 200 αρτοποιεία περίπου), η Συντεχνία έκανε κρούσεις για συνεργασία στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης και στην πατραϊκή εταιρεία Λουξ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Συντεχνίας κ. Ανδρέας Χρήστου. Στόχος της, όπως προσθέτει, είναι να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές από τη μια, αλλά και προϊόντα, ποιοτικά, που δεν έχουν εκτεταμένη διανομή στην Αττική.

Εάν τελικά συμφωνηθεί η παρουσία της μπίρας Βεργίνα στα αρτοποιεία θα είναι μια, αν μη τι άλλο, αξιοσημείωτη εξέλιξη, αφού το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον στον κλάδο φαίνεται ότι υπήρξε καταλυτικός παράγοντας για περιορισμένη παρουσία της στην αγορά.

Μπορεί να είναι άγνωστη στους πολλούς, αλλά η ελληνική μπίρα Βεργίνα προσπαθεί εδώ και δέκα χρόνια να «γνωριστεί» με τους καταναλωτές. H Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, η οποία και την παράγει, εδρεύει στην Κομοτηνή και ιδρύθηκε το 1998 από τον Δημήτρη Πολιτόπουλο (ζυθοποιός ο ίδιος) και την οικογένειά του. H απόφασή του να επενδύσει στην Ελλάδα και δη στον τομέα αυτό, είχε να κάνει και με το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν μεταξύ των χωρών που δεν παρήγαγαν δική τους μπίρα. Ενα χρόνο μετά το 1999 άρχισαν οι πρώτες εξαγωγές και δη στις ΗΠΑ αλλά και η επίπονη προσπάθεια που συνεχίζεται μέχρι σήμερα για την ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά.

Αναψυκτικά της εταιρείας Λουξ βρίσκονται ήδη σε κάποια αρτοποιεία και στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να αποφασισθεί εάν η διανομή τους στο δίκτυο των αρτοποιείων διευρυνθεί. H Λουξ είναι από τις παλαιότερες εταιρείες αναψυκτικών που ιδρύθηκε στην Πάτρα το 1950 από τον Παν. Μαρλαφέκα και σήμερα διαθέτει στην αγορά μια πλήρη γκάμα αναψυκτικών. Αναπτύσσει και εξαγωγική δραστηριότητα με προϊόντα της να πωλούνται, μεταξύ άλλων, στις αγορές της Γερμανίας και της Ιταλίας. Τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία πιστοποιήθηκε για τη διαχείριση ποιότητας και την ασφάλεια προϊόντων και εμπορευμάτων με τα αντίστοιχα πρότυπα.

Εν τω μεταξύ, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα η Συντεχνία εξετάζει τη δημιουργία συνεταιρισμού αρτοποιών και αρτοποιών-ζαχαροπλαστών, ως ένα τρόπο αντιμετώπισης των αυξήσεων στις πρώτες ύλες, τα αναλώσιμα αλλά και την εξασφάλιση καλύτερων τιμών από συνεργαζόμενες εταιρείες. Αποφάσεις επί του θέματος πρόκειται να ληφθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση της Συντεχνίας στις 19 του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή