Ο όμιλος Σαράντη εγκαθιστά με τη συνεργασία της SAP σύστημα ERP

Ο όμιλος Σαράντη εγκαθιστά με τη συνεργασία της SAP σύστημα ERP

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εφαρμογή συστήματος ενδοεπιχειρησιακής οργάνωσης (ERP) σε συνεργασία με την εταιρεία SAP προχωρά ο όμιλος Σαράντη. Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε ήδη στις αρχές Σεπτεμβρίου 2007 και υπολογίζεται ότι το νέο σύστημα θα είναι σε παραγωγική λειτουργία τον Ιανουάριο του 2009, ενώ τον Ιούνιο του 2009 θα ξεκινήσει η μελέτη για την εφαρμογή του συστήματος και στις θυγατρικές του ομίλου. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στόχος του ομίλου είναι να αποκτηθεί ένα νέο εργαλείο με το οποίο τα σχετικά οφέλη δεν θα προκύψουν μόνο από το κοινό Data Center και το κοινό λογισμικό σε όλες τις εταιρείες / χώρες αλλά και από την «Επιχειρησιακή Ενοποίηση» χρησιμοποιώντας ενιαίες ροές και διαδικασίες, ενιαίες λειτουργίες, ενιαίες και ενοποιημένες δομές και ενιαίες πολιτικές και αρχές σε όλο γκρουπ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Σαράντη στο πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε στα 118,15 εκατ. ευρώ, έναντι 103,72 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2006.

Τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) ανήλθαν σε 16,45 εκατ. ευρώ, από 15,24 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7,94% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2006. Τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας έφθασαν στα 12,61 εκατ. ευρώ, έναντι 11,14 εκατ. ευρώ που ήταν στο ίδιο διάστημα το 2006, παρουσιάζοντας έτσι αύξηση της τάξεως του 13,20%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή