Οι εκλογές θα «φρενάρουν» την απόφαση για τον ΟΠΑΠ

Οι εκλογές θα «φρενάρουν» την απόφαση για τον ΟΠΑΠ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ερχόμενη Πέμπτη ορίστηκε η κατάθεση των στοιχείων και παρατηρήσεων των δύο πλευρών κατά τη σημερινή εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας G-Τech κατά του ΟΠΑΠ. Η υπόθεση αφορά τη νομική προσφυγή της ιταλο-αμερικανικών συμφερόντων G-Τech κατά της απόφασης του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ για την απευθείας ανάθεση του έργου της τεχνολογικής αναβάθμισης οργανισμού στην Ιntralot.

Καθυστέρηση

Νομικοί κύκλοι εξέφραζαν χθες την άποψη ότι η λήψη απόφασης από τον δικαστή θα καθυστερήσει λόγω της συγκυρίας των εκλογών. Προδίκαζαν δε ότι η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων της G-Τech θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα μήνα προτού ληφθεί – από 25 ημέρες που προβλέπεται στις αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η πλευρά του ΟΠΑΠ εμφανίζεται πεπεισμένη ότι όλα έγιναν σύννομα και ότι η απόφαση που ελήφθη έδωσε τέλος (σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα) σε μια αβεβαιότητα, που ταλάνιζε για περισσότερο από 18 μήνες το μέλλον του Οργανισμού. Η διοίκηση του οργανισμού θα υποστηρίξει ότι με την απόφασή της αυτή στήριξε τα συμφέροντα των μετόχων, αλλά και του έργου του συντελεί ο ΟΠΑΠ. Πρωτίστως θα επικαλεστεί ότι δεν ευθύνεται για τις παραιτήσεις των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση του διαγωνισμού και την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με την εταιρεία Ιntralot.

Το επιχείρημα

Βασικό επιχείρημα της G-Tech αποτελεί ότι ο ΟΠΑΠ θα έπρεπε να διαπραγματευθεί το αντικείμενο του διαγωνισμού -μετά τις παραιτήσεις των μελών της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού- όχι μόνον με την Intralot, αλλά και τις τρεις συμμετέχουσες επιχειρήσεις στον διαγωνισμό – Intralot, G-Tech και Scientific Games.

Οι πράκτορες φαίνεται ότι επικροτούν τις επιλογές της διοίκησης του ΟΠΑΠ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρακτόρων καταθέτοντας ενόρκως στο δικαστήριο υποστήριξε τις θέσεις της διοίκησης, ότι δηλαδή χωρίς την απόφαση της άμεσης ανανέωσης του εξοπλισμού, ετίθετο εν αμφιβόλω η επιχειρησιακή λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή