EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεές στους πυροπαθείς από τις εταιρείες leasing

Σε κατάθεση χρηματικού ποσού για τη βοήθεια των πυρόπληκτων προχώρησε η Ενωση Εταιρειών Leasing. Την κίνηση αυτή έσπευσαν άμεσα να επαναλάβουν και οι 14 εταιρείες χρηματoδοτικής μίσθωσης που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Η LG Electronics, για τον ίδιο σκοπό, υποστήριξε έμπρακτα το φιλικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Το τουρνουά διοργάνωσαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΑΕΛ οι οποίες και αγωνίστηκαν μεταξύ τους, ενώ περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι παρευρέθησαν για να προσφέρουν και αυτοί την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες συμπολίτες μας. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την πώληση των εισιτηρίων και από τους χορηγούς θα δοθούν για την ανακούφιση των πληγεισών περιοχών.

Πετζετάκις: αύξηση αποσβέσεων

Κατά τη σύνταξη των ενοποιημένων ταμειακών ροών του α΄ εξαμήνου 2007 οι αποσβέσεις θυγατρικών εταιριών του ομίλου Πετζετάκις ήταν αυξημένες κατά 2.247 χιλ. ευρώ (5.310 χιλ. ευρώ αντί 3.063 χιλ. ευρώ) με αντίστοιχα αυξημένες τις προσθήκες παγίων (4.545 χιλ. ευρώ αντί 2.298 χιλ. ευρώ). Ετσι, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή της εταιρείας, επαναδιατυπώνονται οι ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις και τα δημοσιευθέντα στοιχεία και πληροφορίες για τον όμιλο για αυτήν την περίοδο, ως εξής:

1.4. Στοιχεία κατάστασης ταμειακών ροών ομίλου (σε χιλ. ευρώ): 1/1/2007-30/6/2007 – Αποσβέσεις: 3.063. Αγορά ενσώματων και άυλων περιουσιακών στοιχείων: 2.298.

1.2. Στοιχεία κατάστασης αποτελεσμάτων περιόδου ομίλου (σε χιλ. ευρώ): Κέρδη/ (Ζημίες) προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων – 1/1/2007-30/6/2007: 4.578. 1/4/2007-30/6/2007: 2.871.

Στη βουλγαρική αγορά η Dionic

Με στόχο τη βουλγαρική αγορά η Dionic αυξάνει το μ.κ. της θυγατρικής της εταιρείας Dionic Participations στην Κύπρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το μ.κ. της κυπριακής εταιρείας διπλασιάζεται στα 100.000 ευρώ με στόχο τα νέα κεφάλαια ν’ αξιοποιηθούν από την υπό ίδρυση Dionic Bulgaria Ltd. Η τελευταία, σύμφωνα με την Dionic, θα αναλάβει την επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου Dionic στη Βουλγαρία.

Η Euromedica στη Δ. Μακεδονία

Το 21% του Διαγνωστικού Κέντρου Ιπποκράτης Κοζάνης αγόρασε η Euromedica, έναντι τιμήματος 525.000 ευρώ. Το Διαγνωστικό Κέντρο διαθέτει αξονικό τομογράφο, μαγνητικό τομογράφο, μικροβιολογικό εργαστήριο και λειτουργεί σε μισθωμένο ακίνητο στην Κοζάνη.

Με την κίνηση αυτή, διευρύνεται η παρουσία της εταιρείας στην Δυτική Μακεδονία, όπου ήδη έχει δύο κλινικές στην Κοζάνη, Διαγνωστικό Κέντρο στην Πτολεμαΐδα και με παρουσία στο Νυμφαίο, όπου σχεδιάζεται η δημιουργία κέντρου υγιεινής, ευεξίας και αποκατάστασης. Επιπλέον, η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ιατρικές μονάδες στους νομούς Καστοριάς και Γρεβενών.

Με τη χορηγία της Αdecco

Η Adecco, μέσα στα πλαίσια των κοινωνικών και φιλανθρωπικών της δραστηριοτήτων, υποστήριξε χορηγικά τη συναυλία που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών, Δωρητών Ιστών, Οργάνων και Βιολογικού Υλικού, με τον Σάκη Ρουβά, στις 10 Σεπτεμβρίου 2007, στο Θέατρο Λυκαβηττού. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με σκοπό τη διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, άλλων συναρμοδίων υπουργείων, Αρμόδιοι Φορείς και η ηγεσία της Χώρας. Επίσης, παρευρέθησαν εκπρόσωποι του πνεύματος, της τέχνης, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας αλλά και εθελοντές.

Κοντά στους πληγέντες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου Βιοκαρπέτ αποφάσισε να προβεί σε δωρεά 2.200 μάλλινων κουβερτών αξίας 50.000 ευρώ, στους πυροπαθείς. Η δωρεά γίνεται με βαθιά αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πληγέντες συνανθρώπους μας από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Οι 2.200 κουβέρτες θα αποσταλούν άμεσα στους τόπους των πληγέντων σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Βιομηχανιών και την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λάρισας.

Αναβάθμιση για τα ΚΑΕ

Η HSBC αναβάθμισε την αξιολόγησή της για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ) σε «overweight» από «underweight», μειώνοντας, ωστόσο την τιμή-στόχο στα 14,1 ευρώ από 14,3 ευρώ.

«Αυξήσαμε οριακά κατά 1% – 2% τις προβλέψεις μας για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) του ομίλου την περίοδο 2007-2009 μετά τα ισχυρότερα του αναμενόμενου λειτουργικά περιθώρια όσον αφορά τις βασικές δραστηριότητες το δεύτερο τρίμηνο», αναφέρει ο ξένος οίκος σε σημερινή έκθεσή του.

Καλά αποτελέσματα για Jumbo

Σημαντικά αυξημένα εκτιμά η HSBC πως θα είναι τα οικονομικά μεγέθη της Jumbo για το σύνολο της οικονομικής χρήσης (01/7/2006-30/6/2007).

Ειδικότερα, προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών θα ενισχυθεί κατά 21% στα 339,2 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων κατά 31% στα 104,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη κατά 37% στα 67,5 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο δ΄ τριμήνου (01/04/07-30/06/07) ο οίκος εκτιμά πως ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Jumbo θα ενισχυθεί κατά 19% στα 80,4 εκατ. ευρώ. Η Jumbo αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά της μεγέθη στις 19 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται πως η HSBC έχει θέσει τη θεωρητική τιμή-στόχο των 26 ευρώ για την Jumbo και τη σύσταση «overweight».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή