O ΔΗΚΤΗΣ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ο αυστηρός επαγγελματισμός εγγυάται ως και τη δημοκρατία

«Κύκνειο άσμα» για τον Ανδρέα Δρυμιώτη ως ενορχηστρωτή της συλλογής και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Μετά από 27 χρόνια και δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις ο κ. Δρυμιώτης παραδίδει τη σκυτάλη του έργου στη νεότερη γενιά. Στη σύντομη ομιλία του χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του ΥΠΕΣΔΔΑ και της SingularLogic, ο κ. Δρυμιώτης ανέφερε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του σ’ όλα αυτά τα χρόνια που ενορχηστρώνει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, δεν ήταν τεχνολογικό. «Το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν», είπε, «ότι όλα τα κόμματα εμπιστεύθηκαν τη διαδικασία». Και δεν είναι λίγο αυτό. Σε μια χώρα που αμφισβητούνται οι πάντες και τα πάντα, το να εμπιστεύεται ο πολιτικός κόσμος την επόμενη ημέρα του… δεν είναι και λίγο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε έναν άνθρωπο που, στη χώρα της προχειρότητας, διαφύλαξε όσο μπόρεσε την ύψιστη έκφραση δημοκρατίας της χώρας.

Λογοκρισία στους αναλυτές!

«Παρακαλούμε να μην απευθύνεστε απευθείας στους αναλυτές». Η ασυνήθιστη αυτή επισήμανση μας ήρθε από το γραφείο τύπου της Merrill Lynch μετά την προσπάθεια επικοινωνίας μας με τον αναλυτή κ. Stefano Bezzato, που υπογράφει την επίμαχη έκθεση για ΔΕΗ (δίνει διπλάσια τιμή για τη μετοχή αν νικήσει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ). Και λέμε ασυνήθιστη, γιατί η γενική πρακτική των διεθνών οίκων είναι ότι οι αναλυτές απολαμβάνουν απόλυτη ελευθερία λόγου και μιλούν με όποιον θέλουν, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων, χωρίς να πάρουν άδεια από προϊσταμένους ή γραφεία Τύπου. Πάντως η Merrill Lynch διευκρίνισε ότι δεν έχει κανένα άλλο σχόλιο πέρα από ό,τι γράφει η έκθεση και υπενθυμίζει ότι η έκθεση απευθύνεται αποκλειστικά στους πελάτες της. Για την ιστορία, ζητήσαμε πρόσφατα παραδείγματα που να έχει δώσει η Merrill Lynch τόσο μεγάλο εύρος τιμών για μετοχή εξαρτώμενο από το εκλογικό αποτέλεσμα, ορισμένες τεχνικές διευκρινίσεις σχετικά με τα δύο σενάρια και αν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα «σύγκρουσης συμφερόντων», δηλαδή άλλες δουλειές με το ελληνικό δημόσιο όπως υπαινίχθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μεταγραφική περίοδος (;)

Το βέβαιο είναι ότι οι τραπεζικοί δεν πλήττουν. Μπορεί η σεναριολογία περί εξαγορών και συγχωνεύσεων το τελευταίο διάστημα να έχει «παγώσει» ωστόσο, σε έξαρση βρίσκεται η… μεταγραφολογία. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του κ. Κολακίδη του Ομίλου Πειραιώς στην Eurobank EFG, ενώ πολλοί επιμένουν ότι θα δούμε και άλλες μετακινήσεις. Λίγο οι εκλογές και οι αναμενόμενες καραμπόλες που θα προκύψουν από ορισμένες μετακινήσεις στις κρατικού ενδιαφέροντος εταιρείες, λίγο ο ανταγωνισμός στον κλάδο και τα μεγάλα πακέτα που προσφέρονται σε στελέχη αιχμής, λίγο και οι προσωπικές φιλοδοξίες των επιτελών των τραπεζών για μεγαλύτερη εξουσία, μπορεί να οδηγήσουν σε ντόμινο μετακινήσεων! Ηδη ακούγονται πολλά…

Προσοχή στα ασφαλιστήρια

Οσοι έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, καλό είναι να εξετάσουν, στην περίπτωση φυσικά που έχουν αυτοκίνητο, το ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους. Γιατί; Διότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασφαλιστικές εταιρείες συμπεριελάμβαναν στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και κάλυψη για αποζημίωση οικοσυσκευής σε περίπτωση πυρκαγιάς. H επιπλέον αυτή κάλυψη δινόταν έναντι μικρού ασφαλίστρου που ενσωματώνονταν στο βασικό ασφάλιστρο με πρωτοβουλία της ασφαλιστικής και μάλιστα χωρίς πολλές φορές να το γνωρίζει ο ασφαλισμένος για έναν και μόνο λόγο. Για να εμφανίζει η όποια εταιρεία και ασφαλιστική παραγωγή και σε άλλους κλάδους πλην του αυτοκινήτου. Ετσι λοιπόν όσοι είχαν στα συμβόλαιά τους και τέτοια κάλυψη δικαιούνται αποζημίωσης και οι εταιρείες υποχρεούνται να την καταβάλουν.

Εχουν διαγωνισμό οι φύλακες

Ανοικτό διαγωνισμό προκηρύσσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με σκοπό τη φύλαξη των κτιρίων της στο κέντρο της Αθήνας. Η εταιρεία φύλαξης που θα αναδειχθεί νικήτρια θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για 1 χρόνο με συνολικό κόστος τα 140.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή