Επανέρχεται στην αγορά η Πουλιάδης μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες

Επανέρχεται στην αγορά η Πουλιάδης μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανέρχεται στην αγορά πληροφορικής η Πουλιάδης & Συνεργάτες. Οι τράπεζες πιεζόμενες από την επικείμενη αλλαγή του νομικού πλαισίου περί πτωχεύσεως επιχειρήσεων, τελικά χθες συμφώνησαν με τη διοίκηση της εταιρείας για τη ρύθμιση των χρεών της όπως επίσης και την αναχρηματοδότησή της. Η εταιρεία αναμένεται να ξαναμπεί στην αγορά, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι χάνει τις συμμετοχές της σε Quality & Reliability (Q&R) και Ιndex.

Η Πουλιάδης & Συνεργάτες περιήλθε σε οικονομικό αδιέξοδο στο τέλος του 2005, όταν οι βασικοί πιστωτές της (Εθνική Τράπεζα και EFG Eurobank) κατέθεσαν στο Εφετείο Αθηνών αίτηση για την ένταξη της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης της επιχείρησης βάση του άρθρου 46 του ν. 1892/1990. Το 2006 η εταιρεία πρακτικά «νέκρωσε» τις δραστηριότητες και είναι χαρακτηριστικό ότι τη χρονιά εκείνη πραγματοποίησε ετήσια έσοδα της τάξης των 3 εκατ. ευρώ. Τέλος η διαπραγμάτευση της μετοχή της εταιρείας στο Χ.Α., ανεστάλη από 20/12/2005.

Οι συμμετοχές ωστόσο της επιχείρησης ήταν εκείνες που ενδιέφεραν τις πιστώτριες τράπεζες, προκειμένου να μην χάσουν τα δανειζόμενα κεφάλαια. Οι τράπεζες πίεζαν τον επιχειρηματία και πρόεδρο της επιχείρησης κ. Αθανάσιο Πουλιάδη, να συναινέσει στην εκποίηση των συμμετοχών της επιχείρησης, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις χορηγήσεις προς την επιχείρηση. Ετσι τον Μάιο του 2006, συμφωνήθηκε η πώληση στον εφοπλιστή κ. Γ. Οικονόμου, του 49% των μετοχών της PC Systems, αντί περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά η εταιρεία Πουλιάδης & Συνεργάτες συμμετέχει σε περίπου 20 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές από αυτές, αφορούν την Q&R και την τουρκική εταιρεία διανομής προϊόντων πληροφορικής Index Βilgiyasar. Στην πρώτη κατέχει το 41,2% του μετοχικού κεφαλαίου και η εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση 25 εκατ. ευρώ. Στην Index η Πουλιάδης & Συνεργάτες κατέχει το 42%. Η αξία των συμμετοχών αυτών, σύμφωνα με πηγές κοντά στην επιχείρηση, ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Αυτές αναμένεται να περάσουν σταδιακά στις πιστώτριες τράπεζες ως αντάλλαγμα για την αναχρηματοδότηση της Πουλιάδης & Συνεργάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή