Στη Ρουμανία η πρώτη έξοδος της «Γλου» εκτός των συνόρων

Στη Ρουμανία η πρώτη έξοδος της «Γλου» εκτός των συνόρων

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά της Ρουμανίας εισέρχεται η εταιρεία ανδρικής ένδυσης Γλου. Στην παρούσα φάση προωθείται η δημιουργία της θυγατρικής της εταιρείας, Glou Romania, η οποία θα επιβλέψει την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων. Μέχρι το τέλος του 2008 εξάλλου προγραμματίζεται η λειτουργία δύο καταστημάτων Glou στο Βουκουρέστι, σε εμπορικά κέντρα που βρίσκονται υπό κατασκευή. Πρόκειται για το πρώτο εγχείρημα της ελληνικής εταιρείας εκτός των συνόρων και, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, κ. Αντώνη Γουρουντή, αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρουμανία αποτελεί στρατηγική επιλογή χωρίς να αποκλείεται να λειτουργήσουν καταστήματα σε χώρες όπως η Κύπρος και η Αλβανία, πριν τα εγκαίνια των καταστημάτων στο Βουκουρέστι.

Στο οκτάμηνο της τρέχουσας χρήσης, η Γλου Α.Ε. έτρεξε με ρυθμό αύξησης πωλήσεων της τάξεως του 8%, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ προσδοκά ότι θα κλείσει τη χρήση με σημαντικά βελτιωμένα μεγέθη. «Πιστεύουμε ότι στο τέλος του 2007 οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 85 εκατ. ευρώ, από 69,4 εκατ. ευρώ το 2006, ενώ η κερδοφορία προ φόρων δύναται να ανέλθει σε 8,7 εκατ. ευρώ, από 2 εκατ. ευρώ περίπου, το προηγούμενο έτος», σημειώνει ο κ. Γουρουντής. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ο ρυθμός της ετήσιας αύξησης των πωλήσεων της εταιρείας, που διαμορφώνεται στο 22% φέτος, υπερβαίνει εκείνον της ευρύτερης αγοράς ένδυσης.

Δύο νέα καταστήματα

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου πρόκειται να προστεθούν δύο νέα καταστήματα Glou, στα Γιαννιτσά και τη Βέροια, αυξάνοντας τον αριθμό των ομώνυμων καταστημάτων σε 68, ενώ με θετικούς ρυθμούς εξελίσσεται και η χονδρική αγορά της Γλου Α.Ε. «Πλέον η ανάπτυξη της εταιρείας απαιτεί καλό προγραμματισμό, εφόσον έχουμε συγκεκριμένες απαιτήσεις για τα καταστήματα που λειτουργούμε, τόσο σε σχέση με την τοποθεσία τους όσο και με τα τετραγωνικά μέτρα. Η αγορά της περιφέρειας έχει σημαντική προοπτική και εκτιμάται ότι στην παρούσα φάση υπάρχουν ευκαιρίες για τη Glou, εν μέρει και με τη μορφή των νέων εμπορικών κέντρων που σχεδιάζονται», σημειώνει ο κ. Γουρουντής, υπογραμμίζοντας τη δυναμική που διαπιστώνεται σε ό,τι αφορά τη ζήτηση στα καταστήματα που βρίσκονται στα λίγα εμπορικά κέντρα που λειτουργούν στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα σε αγορά καταστήματος στο Ηράκλειο της Κρήτης, η λειτουργία του οποίου προγραμματίζεται για τις αρχές του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή