O ΔΗΚΤΗΣ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ακριβή τιμή του Brent και το «πετρέλαιο θέρμανσης»

Με μία απρόβλεπτη «ασύμμετρη απειλή» θα βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου να καταρρίπτει από μέρα σε μέρα κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χειριστεί το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης που θα αρχίσει να διακινείται από τα μέσα Οκτωβρίου. H κατάσταση αναμένεται πολύ δυσκολότερη από πέρυσι, καθώς οι προβλέψεις πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά εκτιμούν ότι οι σημερινές τιμές πετρελαίου στη διεθνή αγορά προεξοφλούν τιμή έναρξης για το πετρέλαιο θέρμανσης 61-62 λεπτά το λίτρο έναντι 54 λεπτών το λίτρο της αντίστοιχης περυσινής τιμής. Οι φοροφυγάδες και οι φοροκλέπτες ετοιμάζονται. Προσοχή!

Αλλη μια επιτυχία της… Ο.Α.

Στις 28 Νοεμβρίου αναμένεται η εκτέλεση της πρώτης πτήσης που θα συνδέει το Πεκίνο με την Αθήνα, από την Air China. Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται μέσω Ντουμπάι και, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των Κινεζικών Αερογραμμών, έχουν προγραμματιστεί δύο πτήσεις την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 09.30 π.μ. θα αναχωρεί η πτήση προς το Πεκίνο και κάθε Τετάρτη και Κυριακή θα αναχωρεί στις 08.40 μ.μ. το δρομολόγιο προς Αθήνα. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Air China κ. Ζανγκ Λαν, οι νέες πτήσεις εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσουν όσους ταξιδεύουν από Κίνα για Ελλάδα και αντίστροφα, ενισχύοντας παράλληλα, τις επιχειρηματικές και πολιτιστικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακές Αερογραμμές εξετάζουν εδώ και ένα χρόνο το ενδεχόμενο απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Κίνας (Αθήνα – Χογκ Κογκ) με χορηγό, χωρίς όμως αποτέλεσμα…

Ρέμος live!

Αντώνη Ρέμο άκουγε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και μάλιστα ζωντανά. Πριν οι φίλοι του ροκ και της τζαζ τον χαρακτηρίσουν αποστάτη, πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο τραγουδιστής επισκέφθηκε τον κ. Αλογοσκούφη για να του επιδώσει επιταγή 30.000 ευρώ εκ μέρους της ΠΑΕ Ηρακλής για τους πυρόπληκτους. Επίσης του ανακοίνωσε ότι διαθέτει για την ενίσχυση των πληγέντων τα έσοδα από τις πρόσφατες συναυλίες του.

Τους ενόχλησαν και οι δοκιμές

Οχι σε δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι η απάντηση της SingularLogic στις αιτιάσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Ραγκούση, σχετικά με τη δοκιμαστική παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω του Διαδικτύου. O πρόεδρος της εταιρείας κ. Γ. Καρακαδάς σημείωσε ότι προχθές οι ιστοσελίδες σε μία δοκιμή έδειχναν πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, κάτι που σχολιάστηκε από τον χθεσινό Τύπο. «Στη διάρκεια της νύχτας, κάναμε άλλη προσομοίωση με διαφορετικά στοιχεία, κάτι που εμφάνισε σήμερα (σ.σ. χθες) πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας σε όλες αυτές τις δοκιμές υπάρχει η ένδειξη με έντονα κόκκινα γράμματα ότι πρόκειται για «εικονικά στοιχεία». «Οταν εμφανιζόταν πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε αντίδραση από καμία πλευρά. Σήμερα (χθες) είχαμε την αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της SingularLogic, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι να παρουσιάσει τα αποτελέσματα με πλήρη φερεγγυότητα και αξιοπιστία.

Εκλογικός τουρισμός

Ικανοποιητικές παραμένουν οι πληρότητες που διατηρούν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας από ξένους τουρίστες. Αναμένοντας το κύμα των ετεροδημοτών το προσεχές Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι ενισχύονται, περαιτέρω, οι πληρότητες. Ωστόσο, περισσότερο κερδισμένες βγήκαν οι ξενοδοχειακές μονάδες με συνεδριακές εγκαταστάσεις οι οποίες λόγω της προεκλογικής δραστηριότητας διέθεσαν τις αίθουσές τους για τις ανάγκες εκδηλώσεων των υποψηφίων όλων των κομμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή