ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΓΕΚ -Τέρνα σχεδιάζει μεγάλο αιολικό πάρκο ισχύος 500 ΜW στη Βουλγαρία

Συνεχίζει το άνοιγμά του στις γειτονικές χώρες ο όμιλος ΓΕΚ-Τέρνα. Οπως έγινε γνωστό χθες, κατέθεσε αίτηση για την κατασκευή μεγάλου αιολικού πάρκου, ισχύος 500 MW, στην περιοχή Gulyantsi της Βουλγαρίας. Η κίνηση έγινε μέσω της θυγατρικής εταιρείας GP Εnergy.

Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου

Την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου για υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η λειτουργική αγορά, προτείνει μεταξύ άλλων η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στο υπόμνημα που απέστειλε προς τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων. H ΕΣΕΕ, θεωρώντας τις μεταρρυθμίσεις μέγιστη προτεραιότητα της επομένης των εκλογών, ζητεί την ένταξη στο φορολογικό σύστημα της αυτοπεραίωσης των επιχειρήσεων με τζίρο εως 500.000 ευρώ και την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων. Παράλληλα σημειώνει πως η στρατηγική της νέας κυβέρνησης πρέπει να στραφεί και να αντιστοιχιστεί με την ευρωπαϊκή κατεύθυνση «Σκέψου πρώτα σε μικρή κλίμακα», για την ενίσχυση της μικροεπιχειρηματικότητας που αφορά 900.000 επιχειρήσεις περίπου.

Σε ομολογιακό δάνειο 120 εκατ. προχώρησε το Ιατρικό Αθηνών

Το Ιατρικό Αθηνών σύναψε ομολογιακό δάνειο δεκαετούς διάρκειας και ύψους 120 εκατομμύρια ευρώ με τις τράπεζες Εθνική, EFG Eurobank και Alpha Bank. Στόχος της κίνησης είναι η αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού εξασφαλίζοντας δυνατότητες επέκτασης του έως τα 150 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση νέων επενδύσεων.

Συγχώνευση τριών κλινικών στις οποίες πλειοψηφεί εξετάζει η Εuromedica

Τη δυνατότητα συγχώνευσης τριών κλινικών στις οποίες αν και πλειοψηφεί δεν ελέγχει το 100% του κεφαλαίου τους, εξετάζει η Εuromedica, προκειμένου να μειώσει κόστη και να απλουστεύσει το οργανόγραμμά της. Πρόκειται για τις Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, όπου κατέχει το 57,09%, Euromedica Κρήτης (κάτω του 60%) και Euromedica Κοζάνης (50,14%). Τα υπόλοιπα ποσοστά κατέχουν η Axon Holdings και ιατροί μέτοχοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή