H εβδομάδα στην Ελλάδα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΥΤΕΡΑ 10/09/07

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης επιμένει ότι η αύξηση του ΦΠΑ δεν είναι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Ομως, το γεγονός ότι δεν δεσμεύεται σε βάθος χρόνου, επιτρέπει την εξαγωγή πολλών και διαφορετικών συμπερασμάτων.

Κατά 1,78 φορές υπερκαλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Συγκεντρώθηκαν συνολικά κεφάλαια ύψους 2,40 δισ. ευρώ, ενώ η τράπεζα είχε «ζητήσει» 1,35 δισ. ευρώ.

ΤΡΙΤΗ 11/09/07

Σε αναθεώρηση, προς τα κάτω, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τις προβλέψεις της για την πορεία της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 2007. Την εκτιμά στο 2,5%, από 2,8% τον Μάιο.

Μεγάλες ελλείψεις σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική αγορά ζωοτροφών. Κι όπως είναι φυσικό, εκφράζεται ανησυχία για κρούσματα κερδοσκοπίας στην αγορά και ειδικά στις πυρόπληκτες περιοχές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12/09/07

Μερική δικαίωση για την Ολυμπιακή Αεροπορία. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι το ποσό το οποίο θα πρέπει να επιστρέψει η εταιρεία στο Δημόσιο θα πρέπει να είναι μικρότερο κατά 37 εκατ. ευρώ, σε σχέση με αυτό που αρχικά είχε προβλεφθεί.

Η Βουλγαρία φαίνεται να επαναπροσδιορίζει τη στάση της σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή της στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Οπως γίνεται τώρα γνωστό από τη Σόφια, δεν προτίθεται να πουλήσει το ποσοστό της στη Chevron ή σε οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο.

Νέα έκθεση της Merrill Lynch αυτή τη φορά προβλέπει αύξηση της τιμής της ΔΕΗ κατά 25% σε περίπτωση εκλογικής νίκης της Ν.Δ. Αν εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ προβλέπει πτώση της τιμής κατά 33%.

ΠΕΜΠΤΗ 13/09/07

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης προανήγγειλε ουσιαστικά άρση της μονιμότητας στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ σε ό,τι αφορά στην Ο.Α. εξέφραε την εκτίμησή του ότι θα βρεθεί λύση και η εταιρεία θα αποκρατικοποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή