Η ΕΚΤΕΡ διαψεύδει φήμες περί διαπραγματεύσεων για εξαγορά ομοειδούς τεχνικής εταιρείας

Η ΕΚΤΕΡ διαψεύδει φήμες περί διαπραγματεύσεων για εξαγορά ομοειδούς τεχνικής εταιρείας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει τα σενάρια περί διεξαγωγής διαπραγματεύσεων ή συνομιλιών για την εξαγορά ομοειδούς τεχνικής εταιρείας μικρότερης τάξης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εκτέρ, κ. Αθανάσιος Σίψας. Σε δηλώσεις του στην «Κ» απορρίπτει τις όποιες συζητήσεις για απόκτηση μικρότερης εταιρείας, στο πλαίσιο της επέκτασης της Εκτέρ σε δημόσια έργα με προϋπολογισμό από 10 έως 15 εκατ. ευρώ, που μέχρι σήμερα δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτόνομα, λόγω του ότι η εταιρεία διαθέτει πτυχίο 6ης Τάξεως. «Δεν βρισκόμαστε σε συζητήσεις με καμία κατασκευαστική εταιρεία με στόχο την εξαγορά της αυτή την περίοδο», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σίψας. Πάντως, η Εκτέρ έχει αναλάβει ορισμένα νέα έργα το τελευταίο διάστημα που έχουν ενισχύσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπό της, το οποίο εκτιμάται ότι διαμορφώνεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συμμετέχει σε δύο έργα ανέγερσης νέων νοσοκομειακών μονάδων στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και το Αγρίνιο. Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ και η εταιρεία το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου. Στο δεύτερο έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, η εταιρεία συμμετέχει με 50% σε κοινοπραξία με την J&P Αβαξ.

Από τα ζητήματα που εκκρεμούν για την εταιρεία είναι και η προσφυγή που έχει καταθέσει ενάντια στον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του διαγωνισμού για την ανάληψη της εκμετάλλευσης του πρώην Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ στον Πειραιά (ΣΠΑΠ), έργο που διαχειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ. Η Εκτέρ συμμετείχε στο αρχικό στάδιο του διαγωνισμού σε συνεργασία με την εταιρεία King Hellas, αλλά αποκλείστηκε καθώς κρίθηκε ότι ο φάκελος που κατέθεσε ήταν ελλιπής. Η διοίκηση της Εκτέρ κάνει λόγο για προσχηματική απόφαση και αναμένει την εκδίκαση της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή