EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κερδών 37,36% η Jumbo και μέρισμα 0,32 ευρώ ανά μετοχή

Αύξηση καθαρών κερδών κατά 37,36% κατέγραψε η Jumbo για το σύνολο της διαχειριστικής χρήσης 2006 / 2007, ενώ η διοίκηση της εισηγμένης θα διανείμει μέρισμα ύψους 32 λεπτών για τη χρήση, αυξημένο κατά 39%. O κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 21,83% στα 342,7 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των καταστημάτων κατά τη διάρκεια του έτους αρχικά μειώθηκε κατά 4 και κατόπιν δημιουργήθηκε 1 υπερκατάστημα (το πρώτο μητροπολιτικό κατάστημα στο Λιμάνι του Πειραιά) που εκφράζει την σύγχρονη Jumbo αντίληψη εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού. Παρά την ανατίμηση του κινεζικού γουάν και των κινεζικών επιτοκίων, το μεικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε κατά 60 μονάδες βάσης στο 53,2%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν κατά 29,45%, ενώ τα περιθώρια καθαρής κερδοφορίας αυξήθηκαν κατά 19,8%. Το δίκτυο καταστημάτων της Jumbo, έως τα τέλη Ιουνίου, περιλαμβάνει 39 καταστήματα από τα οποία τα 16 βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής, τα 21 στην ελληνική περιφέρεια και τα 2 στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, η εταιρεία συνέχισε την προετοιμασία για το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στη Βουλγαρία.

Στην Πλωτή Εκθεση η FΒΒank

Η FBBank, με δυναμική παρουσία και δραστηριότητα στον χώρο της ναυτιλιακής πίστης, συμμετέχει για 2η συνεχή χρονιά στην Πλωτή Εκθεση Σκαφών Αναψυχής-Εxclusive Yachting, η οποία πραγματοποιείται από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2007 στην Ολυμπιακή Μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Η FBBank υποδέχεται τους επισκέπτες της έκθεσης στο περίπτερο 83, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τα έμπειρα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλίας για τον τρόπο απόκτησης του σκάφους των ονείρων τους μέσα από το πρόγραμμα χρηματοδότησης «Pleasure Yacht Mortgage». Το «Pleasure Yacht Mortgage» είναι το ανταγωνιστικό προϊόν χρηματοδότησης Σκαφών Αναψυχής της FBBank, το οποίο προσφέρεται για την αγορά νέου ή μεταχειρισμένου σκάφους αναψυχής, για αναχρηματοδότηση υπάρχουσας δανειοδότησης, καθώς και για επισκευή ή αναβάθμιση σκάφους αναψυχής. Το «Pleasure Yacht Mortgage» προσφέρει στους πελάτες της FBBank τη δυνατότητα χρηματοδότησης έως 65% της εκτιμηθείσας αξίας για καινούργιο σκάφος, και έως 60% της εκτιμηθείσας αξίας για μεταχειρισμένο σκάφος, ενώ διατίθεται με ανταγωνιστικά επιτόκια και δυνατότητα μερικής ή ολικής αποπληρωμής χωρίς καμία επιβάρυνση.

Ιnteramerican: νέο πρόγραμμα

Η Interamerican προχωρά στη διάθεση ενός νέου προγράμματος για την ασφάλιση κατοικίας, με την επωνυμία anytime home. Η Anytime Insurance Online αποτελεί ένα σύγχρονο τρόπο διάθεσης ασφαλιστικών προϊόντων και απευθύνεται σε αυτούς που προτιμούν να ασφαλίζονται μέσω της άμεσης επαφής με την ασφαλιστική εταιρεία, αξιοποιώντας την τεχνολογία στην επικοινωνία. Το anytime home περιλαμβάνει βασικές και προαιρετικές καλύψεις κτιρίου και περιεχομένου και η καταβολή των ασφαλίστρων γίνεται είτε με χρέωση της πιστωτικής κάρτας κατά τη στιγμή της αγοράς -οπότε ισχύει έκπτωση 5%- είτε τοις μετρητοίς κατά τη στιγμή της παράδοσης. Στους ασφαλισμένους του anytime home παρέχεται επιπλέον έκπτωση 5%, εφόσον έχουν ασφαλιστεί και με το anytime auto.

ΕΒΕΑ: να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις

Να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για δημοσιονομική σταθερότητα, απελευθέρωση των αγορών, αποκρατικοποιήσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, χωρίς να «υπολογίσει το όποιο πολιτικό κόστος», ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του EBEA κ. K. Μίχαλος. Απο την άλλη έκανε λόγο για ανάγκη ύπαρξης «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» που να μπορεί να προσφέρει «τις απαραίτητες συναινέσεις σε θέματα εθνικής προτεραιότητας», όπως το ασφαλιστικό, η παιδεία, το περιβάλλον, η δημόσια διοίκηση και το κράτος πρόνοιας.

Διαψεύδει φήμες για συμφωνία

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για επικείμενη συμφωνία της Proton Bank με ισραηλινή τράπεζα προχώρησε χθες η τράπεζα. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι δεν είναι αληθή και διαψεύδονται όσα περιέχονται στα εν λόγω δημοσιεύματα. Η τράπεζα επαναλαμβάνει ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη δυναμική ανάπτυξή της, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και την ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο, παρακολουθεί στενά, διαβουλεύεται και μελετά όλες τις δυνατότητες και μορφές συνεργασίας, οι οποίες δύνανται να συμβάλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, μέσω κατάλληλων επιχειρηματικών κινήσεων, που θα προσδώσουν αξία στην ίδια και στους μετόχους της.

Ο Τάνες στο δ.σ. της Εlbisco

Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Elbisco ABEE θα συμμετέχει ως μέλος ο κ. Μηνάς Τάνες. O κ. Τάνες είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Alpha Bank, μέλος του ΣΕΒ και του ΣΕΒΤ καθώς και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του IOBE. Σημειώνεται ότι η Elbisco ABEE ανήκει στην Elbisco Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από τον Σεπτέμβριο του 1994 και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών για το 2006 της τάξης των 175 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή