Ο ΟΤΕ κατηγορεί ευθέως την ΕΕΤΤ ότι εκτρέπεται του θεσμικού ρόλου

Ο ΟΤΕ κατηγορεί ευθέως την ΕΕΤΤ ότι εκτρέπεται του θεσμικού ρόλου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σφοδρή επίθεση του ΟΤΕ κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, με αφορμή την νέα καθυστέρηση έγκρισης των οικονομικών πακέτων που ανακοίνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στη χθεσινή του ανακοίνωση, ο ΟΤΕ χαρακτηρίζει τη νέα καθυστέρηση της ΕΕΤΤ ως «αδικαιολόγητη» και την κατηγορεί ευθέως ότι ενισχύει τους ανταγωνιστές της, εκτρεπόμενη μάλιστα του θεσμικού της ρόλου.

«Μετά την πρώτη αναβολή απόφασης (σ.σ. της 12/9/2007) από την ΕΕΤΤ», αναφέρει η ανακοίνωση, «ο ΟΤΕ έστειλε αμέσως ό,τι συμπληρωματικά στοιχεία του ζητήθηκαν. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την ΕΕΤΤ ήταν άσχετα με τα προϊόντα που είχε προαναγγείλει ο ΟΤΕ και προφανώς το αίτημα αποτελούσε πρόφαση για να προκύψει καθυστέρηση». Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Οι πράξεις του ρυθμιστή, είτε σκόπιμα είτε όχι, έχουν αποτέλεσμα την ενίσχυση όχι του ανταγωνισμού αλλά των ανταγωνιστών του ΟΤΕ. Η εκτροπή της ΕΕΤΤ από τον θεσμικό της ρόλο, ζημιώνει σοβαρά τους μετόχους και εργαζομένους του ΟΤΕ και στερεί τον Ελληνα καταναλωτή από το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής».

Παράλληλα ο ΟΤΕ, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ σχετικά με την επιστροφή χρημάτων από τον ΟΤΕ στα «θύματα» των dialers της Μακνάν, επιχειρεί ν’ αποσυνδέσει το όνομά του από την υπόθεση. Ο ΟΤΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ΕΕΤΤ με αποφάσεις της που λήφθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, επιβεβαίωσε ότι «οι εταιρείες Μακνάν και Tellas παραβίασαν το ρυθμιστικό πλαίσιο, παρέχοντας σε ανυποψίαστους συνδρομητές υπηρεσίες υψηλότατης χρέωσης από συγκεκριμένους αριθμούς τους οποίους -εν πολλοίς- εν αγνοία τους καλούσαν οι συνδρομητές». Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να δρομολογεί μέσα από το δίκτυό του τις κλήσεις που πραγματοποιούνται προς άλλα δίκτυα χωρίς να μπορεί να παρέμβει». Ο ΟΤΕ ακόμη αναφέρει ότι αποτέλεσε τον εισπρακτικό μηχανισμό για λογαριασμό των παρόχων στην υπόθεση και ότι σε καμιά περίπτωση δεν ανέλαβε τον ρόλο αυτό οικειοθελώς αλλά υποχρεωτικά με βάση το ρυθμιστικό πλαίσιο της ΕΕΤΤ.

Τέλος υπογραμμίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν έχουν εμφανιστεί τέτοια φαινόμενα σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που παρέχει ο ίδιος ο ΟΤΕ μέσω των συνεργατών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή