Προς τα υψηλά της 28ετίας η τιμή του χρυσού

Προς τα υψηλά της 28ετίας η τιμή του χρυσού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ράλι επιδόθηκαν χθες και οι τιμές των εμπορευμάτων, με την τιμή του χρυσού να κινείται προς τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 28ετίας, καθώς η απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για μια μείωση των επιτοκίων από το 5,25% στο 4,75% καθιστά το πολύτιμο μέταλλο έναν ελκυστικό επενδυτικό «προορισμό» σε μια περίοδο που το δολάριο υποχωρεί αισθητά έναντι του ευρώ και λοιπών νομισμάτων. Ανοδο κατέγραψε, παράλληλα, η τιμή του αργύρου, του χαλκού και της πλατίνας, καθώς η μείωση του κόστους δανεισμού στην αμερικανική οικονομία δημιουργεί προσδοκίες για μια ενίσχυση της δυναμικής ανάκαμψης και κατά συνέπεια της ζήτησης μετάλλων από τον ευρύτερο βιομηχανικό κλάδο.

Η τιμή του χρυσού ανέρχονταν τις μεσημεριανές ώρες στο Λονδίνο στα 726 δολάρια, η ουγγιά, ενώ η τιμή του χαλκού αναρριχήθηκε στο ζενίθ των τελευταίων έξι εβδομάδων, με κέρδη 12,9%, έναντι της πτώσης 3,2% που είχε υποστεί τους τελευταίους δύο μήνες λόγω της αβεβαιότητας που επικρατούσε για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Η τιμή της πλατίνας παρουσίαζε την υψηλότερη άνοδο των τελευταίων επτά εβδομάδων, καθώς αναμένεται αύξηση της ζήτησης του μετάλλου. Σημειωτέον ότι η τιμή του εν λόγω μετάλου είχε υποχωρήσει τον τελευταίο μήνα κατά 1,7% καθώς οι GM και Ford αποφάσισαν τότε μείωση της παραγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή