EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η HSBC αναβάθμισε τη μετοχή του ΟΠΑΠ

Την ύπαρξη δύο καταλυτών στην πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ διακρίνει η HSBC. Γι’ αυτό, ο επενδυτικός οίκος, αναβάθμισε χθες τη σύσταση της μετοχής από «διακράτηση (Neutral)» σε «αγορά (overweight). Παράλληλα, η τιμή-στόχος της μετοχής ανέρχεται στα 31,0 ευρώ από 30,5 ευρώ που ήταν πριν. Οι καταλύτες, σύμφωνα με τους αναλυτές της HSBC είναι η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης και η συμφωνία με την Intralot. Το εκλογικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την HSBC, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε σύντομα η διοίκηση της εταιρείας να φέρει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα επεκτείνει τις δραστηριότητες του οργανισμού. Από την άλλη πλευρά, η συμφωνία με την Intralot δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική χρήση του τυχερού παιχνιδιού ΚΙΝΟ, ενώ δημιουργεί προϋποθέσεις για την εισαγωγή νέων. Η νομική προσφυγή της G-Tech αποτελεί μια εκκρεμότητα για τον ΟΠΑΠ, παραδέχεται η HSBC, αλλά την χαρακτηρίζει υποδεέστερης σημασίας σε σχέση με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ που αναμένεται στον Οκτώβριο.

Τα ΚΑΕ για τη μαρίνα Φαλήρου

Εντός των ημερών τα ΚΑΕ πρόκειται να καταθέσουν μαζί με τον τουρκικό όμιλο Κοτς, προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Φαλήρου. Η θυγατρική του ομίλου Folli Follie έχει συστήσει joint venture με τον Τούρκο επιχειρηματία σε αναλογία 51% ΚΑΕ και 49% όμιλος Κοτς.

Παράλληλα, νέα αναβολή δόθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου του 2008, η συζήτηση προσφυγής των ΚΑΕ, ενώπιον του β΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας -που δεν συνεδρίασε λόγω εκλογών- με την οποία ζητείται να ακυρωθεί απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, που απαγόρευσε την πώληση αφορολόγητων καυσίμων στους μεθοριακούς σταθμούς από την εταιρεία. Ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 137,1 εκατ. ευρώ πραγματοποίησαν τα ΚΑΕ το α΄ εξάμηνο του 2007, καταγράφοντας άνοδο 24,8% έναντι πωλήσεων 109,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Παράλληλα τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 17,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 0,330 ευρώ. Το μάνατζμεντ της εταιρείας που ασκείται από το πρόεδρο Τζ. Κουτσολιούτσο, τον διευθύνοντα σύμβουλο Δ. Κουτσολιούτσο και το γενικό διευθυντή Γεώργιο Βελέντζα στοχεύει σε περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας.

Συμμετέχει και η AIG Greece

Η AIG Greece συμμετέχει στο δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, με σκοπό την αποτελεσματική προώθηση του Εco-Driving-της οικονομικής, οικολογικής και ασφαλούς οδήγησης-σε ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγούς και σε εταιρίες με επιβατικούς και εμπορευματικούς στόλους μεταφορών. To Eco-Driving αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις κλιματικές αλλαγές και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των οδικών μεταφορών, το οποίο αναμένεται να ενσωματωθεί στην επίσημη διαδικασία εκπαίδευσης των νέων οδηγών και την ενημέρωση ή επανεκπαίδευση των παλαιών οδηγών. Προτείνει και προβάλει έναν έξυπνο τρόπο οδήγησης που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, των εκπομπών ρύπων και των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου καθώς και στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων.

Αποφάσεις της Επ. Κεφαλαιαγοράς

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενεκρίθη: α) το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας «Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων Συν. Π. Ε.» και την παροχή άδειας για τη διάθεση μερίδων της τράπεζας με δημόσια προσφορά. Επίσης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Κ. ενέκριναν: α) το συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της Lavipharm, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 3401/2005 και β) το συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της «Elbisco» σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 3401/2005.

Νέα εταιρεία κινητής στην ΠΓΔΜ

Ξεκίνησε χθες η εμπορική λειτουργία της νέας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην ΠΓΔΜ, με την επωνυμία «VIP», η οποία ανήκει στον αυστριακό όμιλο «Μobilkom Αustria». Η «VIP» είναι η τρίτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιείται στην ΠΓΔΜ, πέραν της «T-Mobile» η οποία ελέγχεται από την «Deutsche Telekom» και κατέχει το 67% της αγοράς και της «Cosmofon», θυγατρικής της «Cosmote», με μερίδιο αγοράς που φθάνει το 33%. Η «Μobilkom Αustria» ήταν η μοναδική εταιρεία που συμμετείχε στο σχετικό διαγωνισμό του Δημοσίου της ΠΓΔΜ, τον περασμένο Φεβρουάριο, για τη λειτουργία και τρίτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στη χώρα. Η αυστριακή εταιρία είχε καταβάλει 10 εκατ. ευρώ για 10ετή άδεια λειτουργίας κινητής τηλεφωνίας στην ΠΓΔΜ. Η «Μobilkom Αustria» εκτός της Αυστρίας δραστηριοποιείται ακόμη στη Σλοβενία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Λιχνενστάιν και από σήμερα και στην ΠΓΔΜ.

Ιmaκo: ομολογιακό 5,5 εκατ. ευρώ

Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 5,5 εκατ. ευρώ δεκαετούς διάρκειας ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρία Imako Media SA. Πληρεξουσία καταβολών και ομολογιούχος που θα καλύψει εξ ολοκλήρου πρωτογενώς την έκδοση, είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Το ομολογιακό δάνειο διαιρείται σε 10 ομολογίες ονομαστικής αξίας 550.000 ευρώ έκαστη και θα αποπληρωθεί σε 37 δόσεις εντός 10 ετών. Το επιτόκιο καθορίστηκε σε Euribor πλέον περιθωρίου 1,4%.

O Λαβίδας καλύπτει την αύξηση

Ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Lavipharm Αθανάσιος Λαβίδας με χθεσινή του ανακοίνωση δηλώνει τη πρόθεσή του να καλύψει το σύνολο των τυχόν αδιάθετων μετοχών που προκύψουν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με μετρητά που βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007. Οπως διευκρινίζει ο κ. Λαβίδας, η σύμβαση εγγύησης κάλυψης με την Τράπεζα EFG Εurobank Ergasias A. E. εξακολουθεί να ισχύει. Τη θέση του εμπορικού διευθυντή της εταιρείας Π. Γ. Νίκας ABEE αναλαμβάνει ο κ. Πάνος Μακρής. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Procter & Gamble και το 2003 μετακινήθηκε στη Vivartia οπου ανέλαβε τη θέση του διευθυντή των Φρέσκων Προϊόντων (γιαούρτια, γλυκά, βούτυρα και τυριά), θέση την οποία διατήρησε έως το τέλος του 2006 οπότε και ανέλαβε σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου στον τομέα των γαλακτοκομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή