O ΔΗΚΤΗΣ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική συνάντηση για τις επικοινωνίες

Σήμερα συναντώνται στις Βρυξέλλες η αρμόδια επίτροπος για τις επικοινωνίες κ. Β. Ρέντινγκ και ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων κ. Ν. Αλεξανδρίδης. Η ατζέντα των συζητήσεων δεν είναι γνωστή, αλλά σίγουρα θα έχουν πολλά να πουν εν όψει της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου των επικοινωνιών. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι δυο τους να προβούν σε δηλώσεις μετά το πέρας των συζητήσεων.

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ

Στα «μουλωχτά» και μέσα στην προεκλογική «αναμπουμπούλα» η Mafrin Investment Group απέκτησε πάνω από το 10% των μετοχών του ΟΤΕ, ανέφερε χθες σε δήλωσή του ο Π. Λαφαζάνης, βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος χαρακτήρισε ότι η κινηση έγινε με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης και τη σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι συνιστά «έναν μείζονα κίνδυνο για τη χώρα και το μέλλον της». Τέλος, αναφέρει ότι η παράδοσή του ΟΤΕ στον εμίρη του Ντουμπάι και στα ξένα κερδοσκοπικά funds ισοδυναμεί με εθνικό έγκλημα που δεν πρέπει να περάσει.

Αλλαγές στην Πειραιώς

Την παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Κολακίδη ανακοίνωσε χθες η τράπεζα. Τις αρμοδιότητες του κ. Κολακίδη αναλαμβάνουν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Γεώργιος Προβόπουλος, καθώς και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέξ. Μάνος. Σε ό,τι αφορά τον κ. Κολακίδη αναλαμβάνει καθήκοντα τρίτου διευθύνοντος συμβούλου στη Eurobank EFG, πλαισιώνοντας τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους της τράπεζας κ. Ν. Καραμούζη και Β. Μπαλλή.

Σε «ανθρακωρυχείο»

Πολλή κουβέντα έγινε χθες στο Ανάπτυξης κατά την τελετή παράδοσης περί ορυχείων, αδαμαντωρυχείων, χρυσωρυχείων και λοιπών ορυχείων (εννοείται με χαριτωμένη διάθεση). Ολα ξεκίνησαν οταν ο απερχόμενος υπουργός κ. Δ. Σιούφας χαρακτήρισε το υπουργείο «ανθρακωρυχείο», θέλοντας να αποτυπώσει με τη λέξη αυτή τη σκληρή δουλειά που γίνεται στο Ανάπτυξης. O υφυπουργός Οικονομίας,πλέον, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, τον επιβεβαίωσε πλήρως. «Ελπίζω από τη θέση του προέδρου της Βουλής να μην ξυπνάτε τους βουλευτές στις 12 και μία μετά τα μεσάνυχτα. Και αν το κάνετε, να κάνετε το ίδιο και στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. E, να μην έχουμε εμείς διακριτική μεταχείριση…».Το χαμόγελο Σιούφα ήταν αυτό που λέμε, μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. «Ανθρακωρυχείο, αδαμαντωρυχείο, χρυσωρυχείο ή ορυχείο, εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα» ήταν η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια.

Ακαιρη τοποθέτηση

Τη χρονική συγκυρία κατά την οποία το υπουργείο Μεταφορών – Επικοινωνιών ήταν ακόμα ακέφαλο επέλεξε η Αττικό Μετρό προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση του προέδρου της ΑΜΕΛ (Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας) τον αντιπρόεδρο της Αττικό Μετρό. Χθες το πρωί ο μέτοχος, η Αττικό Μετρό, συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΕΛ (η ΑΜΕΛ είναι θυγατρική της Αττικό Μετρό) ζητώντας την παραίτηση όλων των μελών της, επικαλούμενη προχθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Αττικό Μετρό. Τα μέλη του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό παραιτήθηκαν χθες το πρωί και στη θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό τοποθετήθηκε ο κ. Μανώλης Δρακάκης, διατηρώντας παράλληλα τη θέση του αντιπροέδρου της Αττικό Μετρό. Μικρή λεπτομέρεια, η Αττικό Μετρό υπάγεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ η ΑΜΕΛ -της οποίας η διοίκηση άλλαξε χθες, πριν από την παραλαβή του χαρτοφυλακίου από τον αρμόδιο υπουργό- στο υπουργείο Μεταφορών – Επικοινωνιών.

Αρχή με «αγκάθια»

Την πρώτη «καυτή» πατάτα καλείται να διαχειρισθεί με την ανάληψη των καθηκόντων του ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Αρης Σπηλιωτόπουλος. Το θέμα για το οποίο έχει κάνει εκτενή αναφορά η «Κ» αφορά την αίτηση ανάκλησης της άδειας του καζίνο της Ρόδου που θα κάνει ο Δήμος Ρόδου στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας ότι αθετήθηκαν οι όροι υλοποίησης επενδυτικού προγράματος 60 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία ως αντισταθμιστικό όφελος για την παραχώρηση της άδειας το 1996. Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σύνθετη και παρ’ ότι διεφάνη την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα βρεθεί λύση, δεν κατέστη τελικά εφικτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή