Ξεκίνησε την παραγωγή χαλυβδοσωλήνων η ελληνορωσική εταιρεία ZAO TMK – CPW

Ξεκίνησε την παραγωγή χαλυβδοσωλήνων η ελληνορωσική εταιρεία ZAO TMK – CPW

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κοινοπραξία των «Σωληνουργείων Κορίνθου»  και της ρωσικής εταιρείας «ΤΜΚ», παρέδωσε τους πρώτους 2.000 τόνους χαλυβδοσωλήνων μεσαίας διαμέτρου στην Rosneft Oil Co, που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους καθετοποιημένους ενεργειακούς ομίλους παγκοσμίως.

Η Ελληνορωσική εταιρεία ZAO TMK-CPW ξεκίνησε τη παραγωγική δραστηριότητά της τον φετινό Ιούλιο, με στόχο τη κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών της ρωσικής αγοράς ενέργειας, για υψηλής προστιθέμενης αξίας χαλυβδοσωλήνες.

Η κοινή εταιρεία παράγει σωλήνες ευθείας ραφής (ERW), με διάμετρο 168 – 530 mm, πάχος τοιχωμάτων 4,8 – 12,7 mm, μήκους έως 18 m, καθώς επίσης και κοίλες δοκούς βάσει των διεθνών προτύπων ποιότητας. Οι παραπάνω σωλήνες θα καλύψουν τις ανάγκες των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, καθώς επίσης και τις αυξανόμενες ανάγκες του κατασκευαστικού κλάδου για κοίλες δοκούς.

Η κοινή εταιρεία TMK-CPW αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις των δύο εταιρειών σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και να ικανοποιήσει τις ανάγκες της ενεργειακής βιομηχανίας για υψηλής ποιότητας προϊόντα. Η παραγωγική δυναμικότητα της κοινοπραξίας ανέρχεται σε 200.000 τόνους ετησίως.

Σε 187,5 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Σωληνουργεία Κορίνθου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2007, έναντι 162,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,1%. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 34 εκατ. ευρώ, έναντι 19,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 75% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σημειώνεται ότι κατά το α΄ εξάμηνο του 2007, το ΕΒΙΤDΑ διαμορφώθηκε σε 18,1% επί του κύκλου εργασιών από 11,9% το α΄ εξάμηνο του 2006).

Αύξηση κερδών

Σημαντική αύξηση κατά 183,8% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων που ανήλθαν σε 23,7 εκατ. έναντι 8,3 εκατ. ευρώ πέρυσι (ή 12,6% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 5,1% πέρυσι).

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σημείωσαν αύξηση 222% και ανήλθαν στα 21,3 εκατ. ευρώ (0,171 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 6,6 εκατ. ευρώ (0,053 ευρώ ανά μετοχή), το α΄ εξάμηνο του 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή