EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύσεις ενεργειακού λογισμικού από την Ρrofile

Λύσεις πληροφορικής για τον κλάδο της ενέργειας προσφέρει πλέον η Profile. H εταιρεία πληροφορικής ανακοίνωσε ότι θα δραστηριοποιηθεί στον «κάθετο» τομέα της ενέργειας (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο, ηλιακή, αιολική ενέργεια, γεωθερμική κ.ά.), προσφέροντας λύσεις ενεργειακού λογισμικού, κατόπιν αποκλειστικής συμφωνίας με τη SunGard Εnergy.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την επέκτασή της σε τομείς με υψηλή προστιθέμενη αξία. Η εταιρεία αναφέρει ότι υπενθυμίζει ότι είχε συμμετάσχει σε διαγωνισμό της ΔΕΗ στον οποίο και έχει ήδη καταθέσει πρόταση με προϊόντα Oracle και SunGard για την παροχή συστήματος billing και εργασιών διαχείρισης των ενεργειακών πόρων του οργανισμού.

Η SunGard Energy παρέχει λύσεις διαχείρισης επιχειρήσεων ενέργειας και στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται 20 μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου που δραστηριοποιούνται σε εφτά χώρες. Πρόκιεται για τις εταιρείες British Gas, BP (British Petroleum), Endesa, Shell Energy Trading, EdF, EON κ.ά.

Αλμα κερδών +98% η Velti

Αύξηση εσόδων κατά 83% και κερδών μετά από φόρους κατά 98% σημείωσε η Velti στο α΄ εξάμηνο του 2007. Ειδικότερα τα έσοδα για τους πρώτους έξι μήνες διαμορφώθηκαν σε 7,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 0,84 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας έκανε λόγο για βελτιωμένα -σε σχέση με τα προβλεπόμενα- κέρδη, χάρις τα νέα συμβόλαια που υπέγραψε. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία από τις αρχές του έτους επέκτεινε τη συνεργασία της με τους υφιστάμενους πελάτες της (Vodafone, Wind Hellas, Cosmote, Q-Telecom) ενώ κέρδισε νέα συμβόλαια με επιχειρήσεις όπως το MTV, το CBS, τη Real Networks, την LVMH’s Hennessy στις ΗΠΑ και τη Μotorola και την Tasty Food της Pepsico στην Ευρώπη. Τέλος, η εταιρεία χθες ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία με τη SingTel Globe στις Φιλιππίνες.

Η μετοχή της εταιρείας χθες στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου κινούνταν ανοδικά και στο μέσο της συνεδρίασης κέρδη 3,46% στις 193 πένες. Η Velti δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού για υπηρεσίες μάρκετινγκ μέσω κινητού τηλεφώνου.

Εμπορική: νέα γεν. διεύθυνση

Τη δημιουργία μιας νέας μονάδας σε επίπεδο γενικής διεύθυνσης με αντικείμενο τις Επιχειρηματικές Συμμετοχές, τη Διαχείριση και Ανάπτυξη Ακινήτων (Real Estate) και το Private Banking αποφάσισε το Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Επικεφαλής της νέας γενικής διεύθυνσης τίθεται ο γενικός διευθυντής κ. Λεωνίδας Ζώννιος, ενώ την υπάρχουσα Γενική Διεύθυνση Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής αναλαμβάνει στο εξής ο κ. Pierre-Rene-Henri Harang, μέλος του Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας.

Το νέο Δ.Σ. της Πειραιώς

Σε σώμα συγκροτήθηκε εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς κατόπιν της παραίτησης του κ. Μιχάλη Κολακίδη. Η νέα μορφή του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως εξής:

Εκτελεστικά μέλη:

– Μιχ. Σάλλας του Γεωργίου, πρόεδρος Δ.Σ. – Θ. Πανταλάκης του Νικολάου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος – Γ. Προβόπουλος του Αθανάσιου, αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος – Αλέξ. Μάνος του Στεφάνου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος. – Χρ. Αντωνιάδης του Γεωργίου, εντεταλμένος σύμβουλος. – Σταύρος Λεκκάκος του Μιχαήλ, εντεταλμένος σύμβουλος. Μη εκτελεστικοί αντιπρόεδροι:

– Κων. Αγγελόπουλος του Παναγιώτη – Ιων Βαρδινογιάννης του Βαρδή. Μέλη: Γ. Αλεξανδρίδης του Παράσχου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

– Ν. Ζωγράφος του Ιωάννη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. – Φωτεινή Καραμανλή του Αχιλλέα, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. – Χαρίκλεια Απαλαγάκη του Ανδρέα, μη εκτελεστικό μέλος. – Ευτύχιος Βασιλάκης του Θεοδώρου, μη εκτελεστικό μέλος. – Ιάκωβος Γεωργάνας του Γεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος.

– Στυλιανός Γκολέμης του Δημητρίου, μη εκτελεστικό μέλος. – Βασίλειος Φουρλής του Στυλιανού, μη εκτελεστικό μέλος.

Οι θέσεις του ΣΕΛΠΕ

Τις θέσεις του επί των δέκα προτεραιοτήτων οικονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών διετύπωσε χθες ο ΣΕΛΠΕ. O ΣΕΛΠΕ μεταξύ άλλων θεωρεί προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα μεταρρύθμισης του κοινωνικού κράτους με πρωτοβουλίες, όπως η ίδρυση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής αλλά και την ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης με την περαιτέρω μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων. Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό σημειώνει πως πρέπει να υπάρξει ευρύτατος εθνικός διάλογος όλων των πολιτικών παρατάξεων και κυρίως θα πρέπει να ακουστούν με μεγάλη προσοχή οι απόψεις των εργατικών συνδικάτων. «Χωρίς συναίνεση εκ μέρους των εργαζομένων, οι οποίοι είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και θιγόμενοι, και των συνδικάτων τους δεν θα μπορέσει να υπάρξει λύση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αλλαγές με την Οδηγία ΜiFiD

Δραστική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των εθνικών κεφαλαιαγορών, καθώς και στην προσπάθεια δημιουργίας της ενιαίας ευρωπαϊκής κεφαλαιαγοράς με διαφανείς και ακριβείς διαδικασίες και κώδικα συμπεριφοράς, θα επιφέρει η οδηγία MiFID (Markets in Financial Instruments Directive), η οποία μπαίνει σε εφαρμογή την 1η Νοεμβρίου 2007 στα 25 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενα μήνα περίπου πριν από την ενεργοποίηση της οδηγίας, το Securities and Investments Institute (SII) του Λονδίνου, διοργανώνει με τη χορηγία της Marfin Egnatia Bank παρουσίαση με θέμα: «Implementing MiFID» και ομιλητές τον κ. Christopher Bond, ειδικό σύμβουλο του SII για τη MiFID και τον δρα Χαρίλαο Μερτζάνη, διευθυντή Μελετών, Πιστοποίησης & Μηχανοργάνωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να δώσει την ευκαιρία ενημέρωσης της ελληνικής χρηματοοικονομικής αγοράς στη νέα Οδηγία. Το SII δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα και συνδρομή της Bank of England, του London Stock Exchange και του LIFFE (London International Financial Futures and Options Exchange) και είναι διακεκριμένο επαγγελματικό ινστιτούτο στο Λονδίνο με 30.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2007 στο ξενοδοχείο Grande Bretagne.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή