Η Σίδμα πώλησε ακίνητο 2,83 εκατ. ευρώ με στόχο αναδιάταξη των παγίων της

Η Σίδμα πώλησε ακίνητο 2,83 εκατ. ευρώ με στόχο αναδιάταξη των παγίων της

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την αναδιάταξη των παγίων της η εισηγμένη Σίδμα προχώρησε στην πώληση ακινήτου, εισπράττοντας το ποσό των 2,83 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο που πωλήθηκε στη ΒΙΠΕ Σίνδου Θεσσαλονίκης δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες της θυγατρικής του Ομίλου Βιοχάλκο, ενώ ταυτόχρονα αποκτήθηκε έκταση 18 στρεμμάτων στα Οινόφυτα Βοιωτίας αξίας 1,275 εκατ. ευρώ που συνορεύει με τις υπάρχουσες εκεί εγκαταστάσεις της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, λειτουργώντας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εκτάσεως 53 στρεμμάτων στην περιοχή Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, έκρινε ότι αυτές επαρκούν για την εξυπηρέτηση του πελατολογίου της Βόρειας Ελλάδας και ως εκ τούτου προχώρησε στην αποδέσμευση του ακινήτου στο Δημοτικό διαμέρισμα Εχεδώρου του νομού Θεσσαλονίκης στη ΒΙΠΕ Σίνδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σίδμα, η παραπάνω κίνηση αφενός μεν βελτιώνει την αποδοτικότητα των επενδεδυμένων κεφαλαίων της εταιρείας, αφετέρου μέρος των χρημάτων επαναεπενδύεται στην αγορά ετέρου οικοπέδου στην περιοχή των Οινοφύτων. Η Σίδμα ολοκλήρωσε την κατασκευή στα Οινόφυτα νέων εγκαταστάσεων συνολικής κάλυψης 11.000 τετραγωνικών μέτρων σε ιδιόκτητο οικόπεδο 61 στρεμμάτων. Ηδη, από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η παραγωγή στις εγκαταστάσεις αυτές, ενώ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται και η ολοκλήρωση των γραφείων για το τεχνικό προσωπικό του εργοστασίου.

Η Σίδμα αποτελεί εταιρεία του κλάδου βιομηχανικής μεταποίησης και εμπορίας χαλυβουργικών προϊόντων. Διαθέτει μακροχρόνια παράδοση, εμπειρία και τεχνογνωσία στον κλάδο και μετρά 75 χρόνια δυναμικής παρουσίας. Οι βασικές κατηγορίες προϊόντων, στις οποίες επικεντρώνονται η βιομηχανική και εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας, με βάση την τελική μορφή των προϊόντων, είναι: α) πλατέα προϊόντα (εμπορία, επεξεργασία πρώτων υλών, μεταποίηση), β) επιμήκη προϊόντα (εμπορία, επεξεργασία πρώτων υλών, μεταποίηση) και γ) συρματουργικά προϊόντα (εμπορία).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή