Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επικεφαλής ο κ. Α. Φιλιππίδης

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επικεφαλής ο κ. Α. Φιλιππίδης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Παναθηναϊκός ΠΑΕ Αγγελου Φιλιππίδη ως νέου προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά την παραίτηση του κ. Πάνου Τσουπίδη, αποφασίστηκε αργά χθες το βράδυ, με τη «σφραγίδα» και του Μεγάρου Μαξίμου. Οι αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της τράπεζας έγιναν αμέσως, καθώς εκτιμήθηκε από αναλυτές ότι εφόσον καθυστερούσαν βραχυπρόθεσμα θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην τιμή της μετοχής.

Η Marfin Analysis είχε χαρακτηρίσει αρνητική είδηση την παραίτηση του κ. Τσουπίδη, ενώ η HSBC χαρακτήρισε βραχυπρόθεσμα αρνητική εξέλιξη την παραίτηση του προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με τη διατήρηση της διοίκησης της τράπεζας. Σημειώνει επίσης ότι είναι πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, όπως ενέργειες για τη μείωση του κόστους και τη διαδικασία προσλήψεων.

Η Alpha Finance ανέφερε ότι η εξέλιξη είναι αρνητική για τη μετοχή του Τ.Τ., καθώς επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με τη νέα διοίκηση. Η Eurobank Securities, από την πλευρά της, σημειώνει πως η κίνηση αυτή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Τ.Τ. ήταν εν μέρει αναμενόμενη από την αγορά, ενώ εκτίμησε πως οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής, περιμένοντας την ανακοίνωση εκείνου που θα διαδεχτεί τον κ. Τσουπίδη.

Ωστόσο, η μετοχή του Τ.Τ. στο Χ.Α., κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις των αναλυτών, κινήθηκε χθες έντονα ανοδικά κλείνοντας στα 15,92 ευρώ και καταγράφοντας κέρδη 1,79%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή