Τι συζήτησαν ο κ. Π. Βουρλούμης με τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη

Τι συζήτησαν ο κ. Π. Βουρλούμης με τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική στήριξη στο θέμα της κόντρας του ΟΤΕ με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤ&Τ) ζήτησε χθες ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης. Ο τελευταίος συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη σε μια εθιμοτυπική συνάντηση, η οποία ωστόσο από την πλευρά του υπουργικού γραφείου χαρακτηρίστηκε ως συνάντηση ουσίας.

Στο θέμα των σχέσεων ΟΤΕ-ΕΕΤ&Τ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον υπουργό Μεταφορών, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε στον κ. Βουρλούμη ότι η ΕΕΤ&Τ είναι ανεξάρτητη αρχή και ότι συνέστησε να χαμηλώσουν οι τόνοι και από τις δύο πλευρές. Επίσης ο νέος υπουργός συνέστησε τη δημιουργία νέας αρχής στις σχέσεις και κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο φορέων. Τέλος, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει το management στον ΟΤΕ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη το θέμα της εξαγοράς των μειοψηφιών της Cosmote, όπως και το θέμα της εισόδου της Marfin στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ. Ο κ. Χατζηδάκης, εξερχόμενος της συνάντησης, για το θέμα της Μarfin δεν θέλησε να αναφέρει τίποτε συγκεκριμένο, ενώ για το θέμα της Cosmote, περιορίστηκε ν’ απαντήσει ότι «το θέμα εξετάζεται».

Ο ΟΤΕ πάντως φαίνεται να χαμηλώνει τους τόνους, ενώ φέρεται έτοιμος να συζητήσει με την ΕΕΤ&Τ το θέμα που προέκυψε με τα νέα οικονομικά του πακέτα. Πρόκειται για τα νέα πακέτα σταθερής τηλεφωνίας τα οποία απέρριψε η ΕΕΤ&Τ στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, θεωρώντας ότι οδηγούν σε συμπίεση περιθωρίου κέρδους (margin squeeze) των ανταγωνιστών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή