Frezyderm: στόχος, εξαγωγές και παρουσία στα φάρμακα

Frezyderm: στόχος, εξαγωγές και παρουσία στα φάρμακα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση των εξαγωγών και η ενίσχυση της παρουσίας της στον τομέα των φαρμάκων και φαρμακευτικών καλλυντικών αποτελεί τον βασικό άξονα της αναπτυξιακής στρατηγικής που εφαρμόζει η ελληνική φαρμακευτική Frezyderm.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η εταιρεία επενδύει στην έρευνα και παραγωγή νέων φαρμακευτικών ειδών και καλλυντικών προϊόντων, ενώ αναζητά συνεχώς νέες συνεργασίες με φαρμακοβιομηχανίες του εξωτερικού για τη διακίνηση των σκευασμάτων τους στην Ελλάδα.

Ηδη, έχει παρουσία στην εγχώρια αγορά φαρμάκου, διακινώντας δερματολογικά και γυναικολογικά σκευάσματα και είδη.

Οι επενδύσεις της εταιρείας είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και για το 2008 θα είναι ύψους 1,7 δισ. ευρώ, οι οποίες θα εστιαστούν στην παραγωγή νέων προϊόντων που απευθύνονται άμεσα στον καταναλωτή. Τέτοια είναι εξειδικευμένα φαρμακευτικά καλλυντικά, όπως σειρές ενυδάτωσης, αντιγήρανσης, φροντίδας ποδιών, προσωπικής υγιεινής κ.ά., τα οποία θα πωλούνται στο φαρμακείο. Επίσης, θα αποσυρθούν παλαιότερα είδη, ενώ μέρος των επενδύσεων θα διατεθεί για τη διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας.

Παράλληλα, μεγάλο βάρος θα δοθεί στην αύξηση των εξαγωγών της εταιρείας, η οποία σήμερα έχει παρουσία σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, όπως αραβικές χώρες, Εμιράτα, Αίγυπτο, Κουβέιτ, Ρουμανία, Τουρκία, Κύπρο, Τσεχία, Λιθουανία, Ουκρανία και σύντομα θα διεισδύσει στην Ελβετία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Οι εξαγωγές της σήμερα αντιπροσωπεύουν το 10% του ετήσιου τζίρου της, ωστόσο στόχος είναι τα προσεχή χρόνια το ποσοστό αυτό να υπερβεί το 50%.

Το 2007, η διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα ανέλθουν στα 12 εκατ. ευρώ με τα κέρδη να υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ. Ενδεικτικό της δυναμικής της εταιρείας είναι ότι το 2005, ο τζίρος ήταν 4,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη 100.000 ευρώ.

Η Frezyderm είναι μία οικογενειακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 1986 από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Αναστασίου, πατέρας του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Ιωάννη Αναστασίου. Αντικείμενό της ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η εμπορία δερματολογικών προϊόντων, η παρουσίασή τους μέσω της Ιατρικής Ενημέρωσης σε Δερματολόγους και η διακίνησή τους μέσω του φαρμακευτικού καναλιού διανομής.

Το 2001 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της ιδιόκτητης μονάδας παραγωγής εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων στη Μεταμόρφωση Αττικής, η οποία εκτείνεται σε 1.500 τ.μ. και διαθέτει ερευνητικά εργαστήρια και αποθηκευτικούς χώρους. Εκεί παρασκευάζονται τόσο τα προϊόντα Frezyderm όσο και προϊόντα για λογαριασμό άλλων εταιρειών, οι οποίες δεν διαθέτουν δικές τους μονάδες παραγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή