EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

4' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Lavipharm

Την πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της, ανακοίνωσε η Lavipharm. Η αύξηση καλύφθηκε με ανάληψη του συνόλου των 11.787.930 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και καταβολή του συνολικού ποσού των 37.721.376,00 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι ασκήσαντες δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο άσκησης δικαιωμάτων, κάλυψαν ποσοστό 90,94% της αύξησης, αναλαμβάνοντας 10.720.430 νέες μετοχές. Οι ασκήσαντες δικαιώματα απασχολούμενων και προεγγραφής, κάλυψαν ποσοστό 9,06% της αύξησης, αναλαμβάνοντας 1.067.500 νέες μετοχές. Πλέον, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 11.787.930 ευρώ, με την έκδοση 11.787.930 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της εταιρείας θα ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Αυγούστου η εταιρεία προχώρησε με τα κεφάλαια αυτά η στην ολοσχερή προπληρωμή ομολογιακού δανείου τακτής λήξης (27 Σεπτεμβρίου 2007) και ύψους 32,5 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο δάνειο είχε χορηγηθεί από τράπεζα του εξωτερικού (Calyon), μέσω ενδιάμεσης χρηματοδότησης (bridge finance) με ευνοϊκότερους όρους από την EFG Eurobank Ergasias. Η ενδιάμεση χρηματοδότηση θα αποπληρωθεί από τα κεφάλαια που άντλησε η εταιρεία από την αύξηση.

Η Inform Λύκος στην Αυστρία

Στην αυστριακή αγορά επεκτείνεται η Infom Π. Λύκος. Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας για την απόκτηση του 85% της Austria Card που δραστηριοποιείται στις έξυπνες κάρτες και αποτελεί βασικό προμηθευτή χρηματοπιστωτικών οργανισμών στην Αυστρία. Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας θα παραμείνει μέτοχος του 15% στην Austria Card. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μη γνωστοποιήσουν τα στοιχεία της οικονομικής πλευράς της συμφωνίας. Σύμφωνα με την Inform Λύκος, η συμμετοχή της Κεντρικής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ενισχύει τη δέσμευση των δύο μετόχων να εξασφαλίσουν ότι η εταιρεία επιτυγχάνει τους στρατηγικούς στόχους να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην Κεντρική Ευρώπη και να γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών καρτών πληρωμής στην αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. H εταιρεία έχει παρουσία σε Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Κροατία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Σουηδία, Τουρκία και Φινλανδία, ηγείται και δραστηριοποιείται διεθνώς στην κατασκευή και ανάπτυξη Εξυπνων Καρτών για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιους Οργανισμούς και Αλυσίδες Λιανικού Εμπορίου.

Η καλύτερη μέσω Διαδικτύου

Ως την «Καλύτερη Τράπεζα στην παροχή υπηρεσιών στους καταναλωτές μέσω Διαδικτύου» («Best Consumer Internet Bank») για το 2007 στην ελληνική αγορά ανακήρυξε, για 3η χρονιά, την Eurobank EFG, το διεθνούς κύρους αμερικάνικο περιοδικό Global Finance. Μεταξύ άλλων, οι παράμετροι που συνέβαλαν στη νέα αυτή διάκριση για το e-Banking είναι η επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξης και εξυπηρέτησης της ηλεκτρονικής πελατείας, το εύρος των προσφερόμενων υπηρεσιών, τα οφέλη που απορρέουν από τη χρήσης της υπηρεσίας και ο σχεδιασμός και η λειτουργικότητα του διαδικτυακού τόπου www. eurobank.gr Τονίζοντας το περιοδικό τη σπουδαιότητα της ηλεκτρονικής τραπεζικής αναφέρει ότι «σε λιγότερο από μια δεκαετία, το Ιnternet έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο πολλοί καταναλωτές αλλά και οι περισσότερες επιχειρήσεις εκτελούν τις τραπεζικές τους συναλλαγές».

ΕΣΑΕ: γρήγορα οι αλλαγές

Να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της και στις απαραίτητες αλλαγές με γρήγορους ρυθμούς και αποφασιστικότητα ζητά από τη νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), κ. Μιχάλης Παγίδας, με αφορμή τη χθεσινή ορκωμοσία των βουλευτών. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιτελέσει το δικό της έργο και υπογράμμισε ότι χρειάζεται πνεύμα συνεργασίας στα μεγάλα εθνικά ζητήματα από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων. Από την πλευρά της η ΕΑΣΕ δεσμεύεται να συνεχίσει, ως φορέας εκπροσώπησης του Ανώτατου Μάνατζμεντ, να συνδράμει με τις γνώσεις και την εμπειρία της σε ζητήματα μάνατζμεντ και να υποβάλει τις θέσεις της στην Πολιτεία για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον τόπο.

Εργο στη Σόφια η ΤΕΡΝΑ

Την κατασκευή του «Hermes Park Sofia», ιδιοκτησίας Carrefour Bulgaria AD και European Trade Center OOD, ανέλαβε η ΤΕΡΝΑ. Το έργο, το συμβατικό τίμημα του οποίου ανέρχεται σε 122,86 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του 2009. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της Carrefour αυτήν την περίοδο στα Βαλκάνια, μιας και θα περιλαμβάνει εμπορικό κέντρο, αλλά και συγκρότημα αποτελούμενο από πέντε κτίρια γραφείων. Συνολικά, θα αναπτυχθούν 241.000 τ.μ. επί οικοπέδου 54 στρεμμάτων. Στο εμπορικό κέντρο θα περιλαμβάνονται, εκτός από υπεραγορά Carrefour, και άλλα καταστήματα, που θα καλύπτουν το ισόγειο και τους δύο πρώτους ορόφους. Στον τρίτο όροφο θα εγκατασταθεί πολυκινηματογράφος και αλυσίδες εστιατορίων και ταχείας εστίασης.

Το αναπτυξιακό σχέδιο του Υγεία

Στο πλαίσιο της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών, το Υγεία στοχεύει στη συμμετοχή ή συνεργασία με ένα δίκτυο πολυιατρείων και διαγνωστικών κέντρων, αναφέρει η εταιρεία σε επιστολή προς το Χ.Α.

Στην επιστολή αυτή διευκρινίζεται ότι η κίνηση αυτή θα γίνει σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, εξηγώντας ότι «οι επιχειρηματικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει η τυχόν είσοδός μας στην αγορά διαγνωστικών κέντρων δεν έχει προς το παρόν εκτιμηθεί με ακρίβεια. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η είσοδος της εταιρείας στον χώρο αυτό, θα βελτιώσει τις επιδόσεις της, πράγμα που εξαρτάται από την επιλογή του χρόνου και του τρόπου». Επίσης, σχετικά με την ιδιωτική διακομιδή ασθενών απαντά ότι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα δεν επιτρέπει καθόλου τη διακίνηση ασθενών εκτός αυτών που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές. Οσον αφορά διακομιδές ασθενών σε άλλες χώρες, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθούμε σε αυτόν τον τομέα σε συνδυασμό με την ανάπτυξη φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, σ’ αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή