Απέτυχε η προσφυγή της G-Tech σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΟΠΑΠ να προκρίνει την Intralot

Απέτυχε η προσφυγή της G-Tech σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης του ΟΠΑΠ να προκρίνει την Intralot

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της G-Tech κατά απόφασης του ΟΠΑΠ με την οποία ανατέθηκε ο εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών του υποδομών στην Intralot. Η G-Tech στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει είχε ανάκληση της απόφασης του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ της 31/7/2007 με την οποία η εταιρεία ανέθετε στην κοινοπραξία Intralot AE-Intralot International Ltd.-Εταιρεία Στοιχημάτων Α.Ε. συμβόλαιο ύψους 95 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) τη μηχανογραφική υποστήριξη του οργανισμού και των πρακτορείων για τρία χρόνια. H ανάθεση έγινε έπειτα από διαγωνισμό για το ίδιο έργο που τελικά δεν καρποφόρησε. Η G-Tech, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε, στο σκεπτικό της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε, θεωρούσε ότι η ανάθεση θα έπρεπε να είχε γίνει και στους τρεις υποψήφιους αναδόχους του έργου, δηλαδή τις G-Tech, Intralot και Sientific Games.

Η απόφαση του δικαστηρίου απομακρύνει άλλη μια αβεβαιότητα στην πορεία της μετοχής του οργανισμού, κάτι που διεφάνη και στη χθεσινή συνεδρίαση. Η μετοχή του ΟΠΑΠ κινήθηκε ζωηρά χθες στο Χ.Α., η τιμή της έκλεισε στα 27,32 ευρώ, αυξημένη κατά +1,34% σε σχέση με το άνοιγμα. Ακόμη καλύτερη πορεία είχε η μετοχή της Intralot, η οποία έκλεισε χθες στα 28,7 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3,61%.

Παράγοντες του ΟΠΑΠ ανέφεραν ότι το έργο της Intralot προχωρά με γρήγορα βήματα και ότι σύντομα, όλα τα πρακτορεία θα διαθέτουν μια τουλάχιστον σύγχρονη μηχανή επεξεργασίας κουπονιών παιχνιδιών.

Στη διοίκηση του ΟΠΑΠ ωστόσο παρατηρείται απραξία, καθώς οι αλλαγές στα κυβερνητικά πόστα έχουν αναβάλει τη λήψη αποφάσεων. Στελέχη της διοίκησης παρατηρούσαν ότι βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης και ότι μόλις αυτές ξεκαθαρίσουν, η διοίκηση θα παρουσιάσει το νέο πενταετές Επιχειρησιακό Σχέδιο.

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΠΑΠ θεωρείται καταλύτης για την πορεία του οργανισμού, αλλά όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, δεν θα παρουσιαστεί πριν από το τέλος του έτους. Και αυτό γιατί θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το σκηνικό σχετικά με το μονοπώλιό του, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής -η οποία ζητά εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση- όσο και από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση σε δεύτερο χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή