Εξαγόρασε μειοψηφικές συμμετοχές στις θυγατρικές η Elmec Sport

Εξαγόρασε μειοψηφικές συμμετοχές στις θυγατρικές η Elmec Sport

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξαγορά των μειοψηφικών συμμετοχών στις θυγατρικές εταιρείες Factory Outlet ΑΕΕ, Factory Outlet Airport και Ηπειρωτική ΑΕΚΕ προχώρησε η Εlmec Sport, σε συνέχεια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 29ης Ιουνίου 2007. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των αλλαγών στη μετοχική σύνθεση και στη Διοίκηση της εταιρείας, νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι ο μέχρι σήμερα Διευθυντής των Οικονομικών της Υπηρεσιών κ. Χρήστος Χατζηγιακουμής. Καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Ζαχαράτος, ενώ τη θέση του Υπευθύνου Εταιρικών Ανακοινώσεων και Ενημέρωσης Επενδυτών ο κ. Νίκος Αναμουρλόγλου και τη θέση της Υπευθύνου Εξυπηρέτησης Μετόχων η κ. Θεοδώρα Γιωτάκη.

Σε ό, τι αφορά τις εξαγορές, η Elmec εξαγόρασε το 39,76% των μειοψηφικών συμμετοχών της εταιρείας Factory Outlet AEE που εδρεύει στον Δήμο Πειραιώς και διαχειρίζεται το εκπτωτικό πολυκατάστημα «Factory Outlet» στο Ν. Φάληρο, το 9,1% των μειοψηφικών συμμετοχών της εταιρείας Factory Outlet Airport Α.Ε. που εδρεύει στον Δήμο Παιανίας Αττικής και διαχειρίζεται το δεύτερο σε σειρά εκπτωτικό πολυκατάστημα «Factory Outlet» στο εμπορικό πάρκο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και το 15,6% των μειοψηφικών συμμετοχών της εταιρείας «Ηπειρωτική ΑΕΚΕ» στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο μέρος του κτίριου του πρώην πολυκαταστήματος «MINION» της οδού Πατησίων. Μετά την αγορά των ανωτέρω μειοψηφικών μεριδίων, η Elmec Sport θα ελέγχει άμεσα και έμμεσα το 100% της Factory Outlet Airport A.E., θα ελέγχει άμεσα το 100% του Factory Outlet AEE και άμεσα το 99,89% της Ηπειρωτική ΑΕΚΕ. Το υπόλοιπο μερίδιο της Ηπειρωτικής ΑΕΚΕ κατέχει η EFG Eurobank Ergasias A. E. με ποσοστό 0,11%. Για τις εν λόγω αγορές μεριδίων, εξεδόθη κοινό ομολογιακό δάνειο, ύψους είκοσι εκατομμυρίων ευρώ, οκταετoύς διάρκειας, με ομολογιούχο την ΕFG Eurobank Ergasias A.E.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή