Η Σιδενόρ υλοποιεί επένδυση 40 εκατ. ευρώ για υπερσύγχρονο εξοπλισμό

Η Σιδενόρ υλοποιεί επένδυση 40 εκατ. ευρώ για υπερσύγχρονο εξοπλισμό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της Ελληνικής βιομηχανίας για το 2007, υλοποιεί η Σιδενόρ. Πιο συγκεκριμένα η θυγατρική του Ομίλου Βιοχάλκο ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τη γνωστή ιταλική εταιρία χαλυβουργικών μηχανημάτων DANIELI SpA για την προμήθεια υπερσύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού νέας γραμμής ελασματουργείου επιμήκων προϊόντων χάλυβα (Micro Mill) συνολικής επένδυσης 40 εκατ. ευρώ.

Το νέο ελασματουργείο, με ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 τόνων, θα εγκατασταθεί στην παραγωγική μονάδα της θυγατρικής εταιρείας SOVEL Α.Ε. στον Αλμυρό Μαγνησίας και η λειτουργία του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2009. Με τη λειτουργία του νέου ελασματουργείου η ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου της SOVEL σε επιμήκη προϊόντα θα ανέλθει από 900.000 τόνους σε 1,2 εκατομμύρια τόνους.

Οπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Σιδενόρ, η παραπάνω επένδυση, ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής στη χαλυβουργία, καθώς για πρώτη φορά παγκοσμίως θα παράγονται επιμήκη προϊόντα, χωρίς την παρεμβολή κλιβάνου αναθέρμανσης, εφαρμόζοντας τη μέθοδο της χύτευσης/έλασης χωρίς διακοπή (endless-casting-rolling process). Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη νέα τεχνολογία της γρήγορης χύτευσης (Fast Cast Cube) σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις στη γρήγορη κοπή, ψύξη και συσκευασία των τελικών προϊόντων (double twin rotating channel). Παράλληλα, μειώνεται σημαντικά η απαιτούμενη ενέργεια ανά τόνο παραγωγής, (αφού δεν απαιτείται αναθέρμανση μπιγιέτας και επομένως μηδενίζεται η χρήση φυσικού αερίου) και ελαχιστοποιείται η φύρα υλικού. Αυτό καθιστά τη νέα μονάδα φιλική στο περιβάλλον δεδομένου ότι η εγκατάσταση, δεν παράγει αέριες εκπομπές κατά τη λειτουργία της. Η συνολική επένδυση του νέου ελασματουργείου θα φθάσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση αυτή καθίσταται δυνατή μετά την ολοκλήρωση μιας ακόμη επένδυσης που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, της συνεχούς τροφοδοσίας του ηλεκτρικού κλιβάνου (Consteel) στη ΣΟΒΕΛ που αυξάνει τη παραγωγή του ρευστού χάλυβα που χρειάζεται για τη συνεχή τροφοδοσία της νέας γραμμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η εγκατάσταση του Consteel αποτελεί διεθνώς τεχνολογία αιχμής και (πλέον της αύξησης της παραγωγικότητας και μείωσης του κόστους) είναι τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον, αφού ελαχιστοποιεί την απαιτούμενη ενέργεια ανά τόνο χάλυβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή