Η Metropolitan ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ

Η Metropolitan ολοκλήρωσε αύξηση κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση αγοράς νέου κτιρίου ολοκλήρωσε το Metropolitan, ενώ ήδη ξεκίνησε η λειτουργία της θυγατρικής ογκολογικής κλινικής.

Στην αύξηση συμμετείχαν οι βασικοί μέτοχοι του νοσοκομείου και οι διαδικασίες για την εξαγορά του νέου κτιρίου είναι προχωρημένες. Το ακίνητο βρίσκεται κοντά στο υπάρχον και αναμένεται να αυξήσει τις κλίνες του ομίλου κατά 100-120.

Η χρήση του νοσοκομείου ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, ωστόσο πιθανολογείται ότι θα ενισχύσει τη γενική κλινική. Οσον αφορά το σχέδιο δημιουργίας μαιευτικής κλινικής, δεν έχει εγκαταλειφθεί από τη διοίκηση, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν φαίνεται ώριμο.

Σχετικά με τη φημολογία για συνεργασία του Metropolitan με το Ιασώ, πληροφορίες της «Κ», επισημαίνουν ότι οι δύο πλευρές έχουν πραγματοποιήσει σοβαρές συζητήσεις προκειμένου να εντοπίσουν τις δυνατότητες για ανάπτυξη συνεργειών, κάτι που στην παρούσα -τουλάχιστον- φάση δεν βρίσκει εφαρμογή.

Αλλωστε, καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραχωρήσει ποσοστά και να συμφωνήσει με οποιασδήποτε μορφή μετοχικής σχέσης.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε τη λειτουργία της η ογκολογική κλινική που βρίσκεται δίπλα στη γενική κλινική και μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο της επένδυσης με την προσθήκη και εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού. Ετσι, το συνολικό ύψος της επένδυσης θα διαμορφωθεί στα 30 εκατ. ευρώ.

Το 2007, προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών του Metropolitan θα ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ έναντι 75 εκατ. ευρώ το 2006 και τα κέρδη σε 10 εκατ. ευρώ έναντι 6 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Στόχος της διοίκησης είναι τα ΕΒΙΤDΑ της εταιρείας να ανέλθουν το 2008 στα 35 εκατ. ευρώ από 20 εκατ. ευρώ που αναμένεται να κλείσουν φέτος. Το μετοχικό κεφάλαιο του Metropolitan μετά την αύξηση κεφαλαίου ανέρχεται 85 εκατ. ευρώ και ο δανεισμός του είναι 35 εκατ. ευρώ περίπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή