Η Bank of America απέκτησε 5% συμμετοχή στην Intralot

Η Bank of America απέκτησε 5% συμμετοχή στην Intralot

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμμετοχή άνω του 5% απέκτησε η Βank Of America στην Intralot. Η εταιρεία γνωστοποίησε χθες ότι στις 24/9/2007 η αμερικανική τράπεζα απέκτησε 165.000 μετοχές της Intralot ανεβάζοντας έτσι τη συμμετοχή της στο 5,15%, από 4,94% που ήταν πριν. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αμερικανική τράπεζα κατέχει 4.056.000 μετοχές της ελληνικής εταιρείας, το σύνολο των μετοχών της οποίας ανέρχεται σε 78,8 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την Intralot, στο νέο ποσοστό (5,15%) της Bank of America περιλαμβάνονται οι συμμετοχές των εταιρειών Columbia Acorn International, Columbia Acorn Fund, Wanger International Small Cap Advisor Fund, Wanger European Smaller Companies, Oregon State Treasury, Acorn International Select, RiverSource International Aggressive Growth Fund, Wanger International Select, Fairfax County Employees Ρension.

Χθες η μετοχή της Intralot κινήθηκε ανοδικά σημειώνοντας αύξηση 1% στο μέσον της συνεδρίασης, με αγορές όμως να γίνονται από τα 29 έως 29,4 ευρώ. Η τιμή της μετοχή έχει αυξηθεί τουλάχιστον 10% στις πέντε συνεδριάσεις του Χ.Α. καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάληψη της Λοταρίας στη Ν. Αφρική, ενώ παράλληλα υπήρξε η απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων της G-Tech κατά του ΟΠΑΠ σε σχέση με έργο που της ανέθεσε ο οργανισμός.

Η κινητικότητα πέραν του Ατλαντικού εκτιμάται ότι θα ζωηρέψει στους επόμενους μήνες, καθώς η εταιρεία διεκδικεί τουλάχιστον δύο πολιτειακές λοταρίες της (Ιντιάνα και Ιλλινόις) ενώ τελευταία αρχίζει και εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην αποκρατικοποίηση της λοταρίας της Καλιφόρνιας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πολιτειακά κοινοβούλια αντιδρούν στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης υποδομών που προωθούν οι κυβερνήτες στις προαναφερόμενες πολιτείες, αλλά αναλυτές εκτιμούν πως η ιδιωτικοποίησή τους είναι μονόδρομος για τη μείωση του δημοσίου (πολιτειακού) χρέους. Τέλος, εκτιμάται ότι μια συμμετοχή της Intralot σε ένα τέτοιο έργο μπορεί να «απογειώσει» το προφίλ, αλλά και τις δυνατότητες ρευστότητάς της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή