ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι τελικά θα κάνει το ΤΣΜΕΔΕ στην περίπτωση της αποκρατικοποίησης της Τράπεζας Αττικής;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζει με θετικό μάτι την προοπτική της μείωσης της παρουσίας του στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, όπου σήμερα ελέγχει το 41% με 42%. Αν αυτό επιβεβαιωθεί και στην πράξη, τότε ανοίγει ο δρόμος για την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου στην Αττικής.

Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπισθεί «μνηστήρας» όταν γνωρίζει ότι θα είναι ο μοναδικός βασικός μέτοχος, ενώ τα δεδομένα αλλάζουν όταν γνωρίζει ότι υπάρχει και κάποιος «τρίτος» με τον ίδιο ρόλο. Σε κάθε περίπτωση πάντως το αίνιγμα θα λυθεί σύντομα, αφού ωρίμασε η ιδέα της πρόσληψης στρατηγικού συμβούλου, ο οποίος θα αναλάβει να «τρέξει» το project.

Πιθανότατα, η εξέλιξη αυτή να δρομολογηθεί ακόμη και κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Αν συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να θεωρείται περίπου δεδομένο ότι το project θα έχει ολοκληρωθεί ακόμα και έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Και δεν αποκλείεται, ενδιαφέρον να εκδηλωθεί κι από ξένους τραπεζικούς ομίλους, που αναζητούν εφαλτήριο για την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή