H εβδομάδα στην Ελλάδα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/09/07

Με τον αντιπρόεδρο της Marfin Investment Group (MIG) κ. Αν. Βγενόπουλο συναντήθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης. Αντικείμενο της συνάντησης ο ΟΤΕ. Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης φέρεται να ξεκαθάρισε ότι η MIG δεν υπολογίζεται για υποψήφιος στρατηγικός εταίρος του Οργανισμού.

Την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Cosmote κ. Ευ. Μαρτιγόπουλου ζήτησε ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης. Κι έτσι, μια διαμάχη μηνών, μεταξύ των δύο αντρών, έληξε με την επικράτηση του τελευταίου

ΤΡΙΤΗ 26/09/07

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ν. Γκαργκάνας συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, αλλά πριν είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του: Τάχθηκε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μια κίνηση με νόημα: Η Τράπεζα της Ελλάδας, με επιστολή της, ζήτησε από τις εμπορικές τράπεζες να της γνωστοποιήσουν τα ονόματα των μετόχων τους που ελέγχουν πάνω από το 1% του μετοχικού τους κεφαλαίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/09/07

Ο Κ. Π. Βουρλούμης είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosmote. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αποτελεί και το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της συγχώνευσης ΟΤΕ – Cosmote. Πού θα φτάσει ο τραπεζικός δανεισμός των νοικοκυριών; Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το συνολικό υπόλοιπο του δανεισμού, ιδιωτών κι επιχειρήσεων, έφτασε αισίως στα 200 δισ. ευρώ.

ΠΕΜΠΤΗ 28/09/07

«Καλά κρασιά», όνομα και πράγμα, εύχεται το ΙΟΒΕ. Σε έκθεσή του για τον κλάδο της οινοποιίας, κατά το διάστημα 2007 – 2009, προβλέπει αύξηση της ζήτησης οίνου, «λόγω της στροφής του κοινού για προιόντα χαμηλότερης μέσης τιμής».

Στην κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης μιας σειράς επιδομάτων προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών. Γι’ αυτό αν είστε δήμαρχος, νομάρχης, καλαθοσφαιριστής, ποδοσφαιριστής, υπάλληλος του υπουργείου ή της πολιτικής αεροπορίας, άσχημα τα νέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή