Με νέα και βελτιωμένα προϊόντα η Βαράγκης στην έκθεση της Κολωνίας

Με νέα και βελτιωμένα προϊόντα η Βαράγκης στην έκθεση της Κολωνίας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 10 νέα και 12 βελτιωμένα προϊόντα στη σειρά «Varangis Schemata», η εταιρεία Βαράγκης ΑΒΕΠΕ συμμετέχει στη Διεθνή Εκθεση Επίπλου της Κολωνίας, που αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα. Σε μια περίοδο που η λιανική του επίπλου περνάει μεγάλη κρίση, η εταιρεία επενδύει σε αυτή την πρωτοποριακή συλλογή, ανανεώνοντας την εικόνα της και στοχεύοντας σε ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό. Στο πλαίσιο αυτό, δύο από τα προϊόντα της έχουν συμπεριληφθεί μεταξύ των συνολικά 100 που προεπελέγησαν για το βραβείο καινοτομίας της έκθεσης. Το 2008 εκτιμάται ότι η Βαράγκης θα επιστρέψει στην κερδοφορία, αφού η αναδιάρθρωση στην οποία έχει προβεί ήδη από την περσινή χρήση, αναμένεται να αποδώσει φέτος. Ηδη, οι οικολογικές συλλογές «Varangis Schemata», οι οποίες παράγονται από πρώτες ύλες που δεν καταστρέφουν τα δάση, θα κάνουν πιο δυναμική εμφάνιση σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας, υποστηριζόμενες και από διαφήμιση, η οποία θα «τρέξει» μέσα στο νέο έτος. Στους στόχους της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται η σταδιακά ολοένα και μεγαλύτερη εξοικείωση της πελατειακής της βάσης με τα «Schemata» και η αποδυνάμωση του κλασικότερου brand «Διά Χειρός», λανσάροντας έτσι στην ελληνική αγορά είδη που συνδυάζουν το ελληνικό design με την ποιότητα και την προσιτή τιμή.

Η κερδοφορία ωστόσο της εισηγμένης στην τρέχουσα χρήση αναμένεται να προέλθει σε σημαντικό βαθμό από τον τομέα των επαγγελματικών έργων στα οποία δραστηριοποιείται από κοινού με την εταιρεία MVS και Συνεργάτες Α.Ε. Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον εν λόγω τομέα, η Βαράγκης έχει ανεκτέλεστα έργα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για το 2008, στη βάση συμφωνιών που έχει συνάψει για την εσωτερική διαμόρφωση δύο υπερπολυτελών θαλαμηγών στη Γερμανία και στην Ελλάδα, αλλά και για προμήθεια κι εξοπλισμό δικτύου υποκαταστημάτων της εταιρείας Intralot Italia SpA. Οι υποχρεώσεις αυτές υπερκαλύπτουν τις δυνατότητες του εργοστασίου της Βαράγκης, επιτρέποντάς της να χτίζει ανεκτέλεστα για το 2009. Η δραστηριοποίηση της εισηγμένης στα επαγγελματικά έργα δείχνει να τη «θωρακίζει» σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, επιτρέποντάς της να αξιοποιεί πλήρως την παραγωγική δυνατότητά της, απευθυνόμενη σε μια πολύ συγκεκριμένη αλλά κι επικερδή μερίδα της διεθνούς αγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή