Στην κοινοπραξία της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το μερίδιο της Προοδευτικής

Στην κοινοπραξία της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το μερίδιο της Προοδευτικής

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύουν, όπως όλα δείχνουν, τα ποσοστά συμμετοχής τους στη Γέφυρα Α.Ε., την κοινοπραξία που διαχειρίζεται τη γέφυρα Χαρ. Τρικούπης (Ρίο-Αντίρριο), οι νυν μέτοχοι, δηλαδή η γαλλική Vinci και οι ελληνικοί όμιλοι της Ελλάκτωρ (πρώην Ελλ. Τεχνοδομική) και J&P Αβαξ. Οι τρεις μέτοχοι φέρονται να κατέληξαν σε συμφωνία με την Alpha Bank και την Προοδευτική για την απόκτηση του ποσοστού 7,74% που διέθετε η τελευταία. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ποσοστό (6% άμεσα και 1,74% με βάση σχετικό δικαίωμα επαναγοράς) επρόκειτο να μεταβιβαστεί στην Alpha Bank, βάσει σχετικού προσυμφώνου ύψους 21,5 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, η τράπεζα δεν επιθυμούσε ουσιαστικά την εν λόγω συμμετοχή, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται το τελευταίο διάστημα με τους μετόχους της Γέφυρας, προκειμένου να αποκομίσει άμεσα οικονομικά οφέλη. Θυμίζουμε ότι η συμφωνία μεταξύ της Προοδευτικής και της Alpha Bank είχε γίνει, στο πλαίσιο της διευθέτησης των υποχρεώσεων, ύψους περί τα 15 εκατ. ευρώ, της κατασκευαστικής εταιρείας απέναντι στην τράπεζα. Αν και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, εκτιμάται ότι το ποσοστό θα ισομοιραστεί μεταξύ των τριών βασικών μετόχων της Γέφυρας, με βάση τη συμμετοχή του καθενός στο έργο, δηλαδή 54% για τη Vinci, 20,7% για την Ελλάκτωρ και 19,3% για την J&P Αβαξ. Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή