ΕΡΓΑΣΙΑ & ΖΩΗ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά χρόνια τώρα ο πολυεθνικός Ομιλος Εταιρειών Mellon -με έδρα την Αθήνα και συνολικά 3.000 εργαζόμενους σε 11 χώρες- εφαρμόζει για το προσωπικό του ευέλικτα ωράρια εργασίας, προκείμενου να διευκολύνει το συμβιβασμό της εργασίας τους με τις οικογενειακές και προσωπικές ανάγκες τους. θεωρεί τους εργαζόμενους του ως «την πιο πολύτιμη επένδυση που πραγματοποιεί σε οργανικό επίπεδο και είναι άμεσα συνυφασμένη με την επιτυχία του Ομίλου». Στον ετήσιο διαγωνισμό αναδείχθηκε μεταξύ των 20 Best Workplaces 2007 στην Ελλάδα για τις πρακτικές που εφαρμόζει (διά βίου μάθηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, career paths, ίσες ευκαιρίες στην πράξη -δηλαδή γυναίκες 40% ανώτερα στελέχη και άνω του 50% μεσαία στελέχη- τράπεζα αίματος κ.ά.). Αλλά και για τις νέες μεθόδους και δράσεις που η Mellon Οικονομικές Υπηρεσίες έχει υιοθετήσει ήδη από το 2005. Τότε, ήταν από τους πρωτοπόρους εργοδότες που συμμετείχε πιλοτικά στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία EQUAL και συγκεκριμένα στο Μέτρο 5,1 που υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας και έχει στόχο την προώθηση ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών για τη συμμετοχή τους σε θέσεις ευθύνης και στον συμβιβασμό επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Σήμερα συμμετέχουν άλλες δυο εταιρείες του Ομίλου -η Mellon Technologies και η Fintrust- και από τις θετικές δράσεις επωφελούνται 284 γυναίκες και 50 άνδρες. Με την πρωτοπορία του έχει συμβάλλει, ώστε εφέτος, ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που ζήτησαν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα αυτό έχει φτάσει τις 150.

Πρόσφατα η Mellon ανακοίνωσε τη συμπλήρωση 200 ωρών συμβουλευτικής για την καταπολέμηση του στρες στο προσωπικό της – στο οποίο οι γυναίκες αποτελούν το 78% του συνόλου. Το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στους χώρους της εργασίας και εντός των ορίων του εργάσιμου χρόνου από επαγγελματίες εκπαιδευτές του Employee Assistance Programs (EAP Hellas) και ήταν οργανωμένο σε τέσσερις φάσεις. Η πρώτη φάση έγινε η «γνωριμία» με το στρες για την κατανόηση των εκδηλώσεών του. Στη δεύτερη φάση οι εκπαιδευόμενοι εκπόνησαν την προσωπική τους δέκα βαθμίδων «κλίμακα» σύμφωνα με τις δικές τους αντιδράσεις. Η τρίτη φάση ήταν η εκμάθηση συγκεκριμένων στρατηγικών και προμελετημένων παρεμβάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Και στην τετάρτη φάση ο εκπαιδευόμενος κατέληγε πλέον να αναπτύξει το ατομικό του «σχέδιο δράσης» με βάση όλα τα προηγούμενα. Αυτό το εξατομικευμένο πλέον «σχέδιο δράσης» θα είναι η άμυνα του κάθε εκπαιδευμένου στις πολλαπλές «επιδρομές»s του άγχους στη ζωή μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή