ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν στις 18 Μαΐου 2009 στο Λονδίνο ο κ. Samuel DiPiazza, διευθύνων σύμβουλος της Pricewaterhouse Coopers ανταπάντησε για την πρώτη θέση που κατέλαβε η εταιρεία του στη λίστα των 10 παγκοσμίως καλύτερων εταιρειών σύμφωνα με την Diversityinc «για τις πολιτικές που εφαρμόζει σε θέματα διαφορετικότητας» είπε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος μας είναι να αναπτύσσουμε τη συνοχή μεταξύ των εργαζομένων μας», ώστε στους χώρους που εργάζονται να μπορέσουν να αποδίδουν το καλύτερο δυναμικό τους και τα ταλέντα τους τόσο για τους προσωπικούς όσο και για τους επαγγελματικούς στόχους τους.

Και μια, επιπλέον, επιβεβαίωση των ρηθέντων του κ. DiPiazza συνέβη με μια καινοτόμο πρωτοβουλία πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα από τους εργαζόμενους της PricewaterhouseCoopers στην Ελλάδα – η οποία απασχολεί περί τα 750 άτομα και έχει γραφεία της σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Η εθελοντική θεατρική ομάδα που έχουν συγκροτήσει εδώ και λίγα χρόνια οι εργαζόμενοί της ανέβασε την παράσταση «Μέθοδος Γκρόνχολμ» του Χόρντι Γκαλθεράν και έδωσε τρεις παραστάσεις τις οποίες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας και οι προσκεκλημένοι τους, αλλά και πλήθος κόσμου από τη γειτονική κοινότητα. «Είδαμε με συγκίνηση να συμμετέχουν οι πρώην εργαζόμενοί μας με τους οποίους διατηρούμε στενή επαφή μέσω του PwC Allumni Programme», σχολίασε ο κ. Αντώνης Χατζηαντωνάς, partner και υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της PwC στην Ελλάδα.

Εφέτος είναι η τρίτη χρονιά που η θεατρική ομάδα των εργαζομένων ανεβάζει παραστάσεις. Αφιερώνουν αρκετές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους όχι μόνο ως «ηθοποιοί» για τις πρόβες, αλλά και για τη διοργάνωση και τα σκηνικά, τα κοστούμια ώς και για τη σύνταξη του προγράμματος που μοιράζεται στο κοινό. Οσο για την επιλογή του φετινού έργου, το θέμα του ήταν ιδιαιτέρως διδακτικό για τις συγκρούσεις και τον ανταγωνισμό στο εργασιακό περιβάλλον, αφού παρουσιάζει τέσσερις υποψήφιους στα γραφεία μιας πολυεθνικής εταιρείας που θα δώσουν συνεντεύξεις για τη διεκδίκηση «της αξιοζήλευτης θέσης του εμπορικού διευθυντή».

Ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της PwC κ. Ηλίας Αλεβίζος υπογράμμισε το ενδιαφέρον της εταιρείας για «πρωτοβουλίες που δίνουν ευκαιρίες να συνεργασθούμε εκτός εργασιακού χώρου, με κέφι και μεράκι σε θέματα καλλιτεχνικά, αθλητικά, κοινωνικά. Τέτοιου είδους δραστηριότητες μας βοηθούν να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και την κούραση της καθημερινότητας». Υπογράμμισε επίσης ότι «το ομαδικό πνεύμα, η υπομονή, η επίμονη και η προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είναι αξίες της PwC και των ανθρώπων της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή