Στον «αέρα» οι αλλαγές σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ

Στον «αέρα» οι αλλαγές σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατροπές υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ομοσπονδίας των πρακτόρων με την πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, κ. Λούκα Κατσέλη, η τελευταία ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ τάσσεται κατά της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, έτσι όπως προβλέπει ο ν. 3775, όπως ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ελληνική Βουλή. Η κ. Κατσέλη στη συνάντηση ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τον σχετικό νόμο και ότι πρόθεση του ΠΑΣΟΚ είναι:

– Να διατηρήσει αφορολόγητο πλαφόν έτσι ώστε να μην θίγεται η ανακύκλωση του παιχνιδιού.

– Να εφαρμόσει προοδευτική φορολόγηση των μεγάλων κερδών, σύμφωνα με την πάγια πολιτική του, μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.

– Να εξετάσει τρόπους ελέγχου και φορολόγησης των κερδών από τον ιντερνετικό τζόγο, τα οποία ώς σήμερα παραμένουν αφορολόγητα με αποτέλεσμα σημαντική απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο.

Στο μεταξύ επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι πράκτορες και λόγω της έκδοσης νέων αδειών πρακτορείων ΟΠΑΠ. Σήμερα απεργούν οι πράκτορες του Ν. Ρεθύμνου λόγω έκδοσης νέας άδειας λειτουργίας πρακτορείου στον νομό, ενώ το ίδιο φέρεται να γίνεται και στην περιοχή της Βούλας. Η πρώτη άδεια αφορά Ολυμπιονίκη και η δεύτερη πρώην στέλεχος της ΝΔ.

Τέλος, νέα εταιρεία παροχής υπηρεσιών αριθμολαχείων μέσω Internet φέρεται να αγόρασε ο ΟΠΑΠ στη Βρετανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πρακτόρων, ο ΟΠΑΠ εξαγόρασε πριν από λίγες ημέρες την εταιρεία Altala προκειμένου να παράσχει παιχνίδια αριθμολαχείων μέσω του διαδικτύου.

Στο μεταξύ, ανατροπές υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ και στην περίπτωση του ΟΤΕ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Χάρης Καστανίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επαναδιαπραγματευθεί την επιστροφή του 5% που διατέθηκε στην Deutsche Telekom στο τέλος του περασμένου Ιουλίου. Σημείωσε δε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και σε ό, τι αφορά τον ΟΤΕ προβλέπει ελάχιστη συμμετοχή του δημοσίου 30% στον ΟΤΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή