Η ΑΕΓΕΚ στρέφεται σε έργα μέσω ΣΔΙΤ

Η ΑΕΓΕΚ στρέφεται σε έργα μέσω ΣΔΙΤ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη Μηχανική και η ΑΕΓΕΚ αναμένεται να διεκδικήσει έργα μέσω ΣΔΙΤ, από τα οποία μέχρι πρότινος απέσχε. Η διοίκηση της ΑΕΓΕΚ δρομολογεί επαναληπτική γενική συνέλευση στις 21 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εγκριθεί η αλλαγή σκοπού της εταιρείας, καθώς κατά τη χθεσινή έκτακτη συνέλευση δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία. Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους πρόσφατους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ που προκηρύχθηκαν αφορά την κατασκευή φοιτητικών εστιών κι εστιατορίου για λογαριασμό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 89,4 εκατ. ευρώ, με την προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος να λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου. Οι εστίες αφορούν τις πόλεις της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, έως τα τέλη του 2009 το σύνολο των έργων ΣΔΙΤ που θα έχουν δημοπρατηθεί θα αγγίζουν σε αξία τα 2 δισ. ευρώ. Συνολικά προωθούνται 52 έργα συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συνολικού προϋπολογισμού 5,7 δισ. ευρώ, ενώ σήμερα οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν 14 έργα, με προϋπολογισμό που αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ. Με βάση τα έργα που έχουν εγκριθεί και προωθούνται, τα 20 αφορούν την κάλυψη αναγκών στέγασης του δημόσιου τομέα και επενδύσεις της τάξεως των 1,7 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή