O ΔΗΚΤΗΣ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πληρώνει την επιδότηση

Το κράτος είναι κακοπληρωτής και φροντίζει να το επιβεβαιώνει σε κάθε περίπτωση, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στις επιχειρήσεις. Τελευταίο κρούσμα, το πρόγραμμα απόσυρσης κλιματιστικών. Εχει λήξει εδώ και ένα μήνα σχεδόν, οι επιχειρήσεις έχουν παραδώσει τα παραστατικά για το 70% των κλιματιστικών που πούλησαν, αλλά το χρώμα του χρήματος της επιδότησης που πρέπει να πάρουν από το Δημόσιο δεν το έχουν δει ακόμη. Τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που διέπουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις επικαλείται το υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν ακούγεται πειστικό. Ετσι κι αλλιώς από εθνικούς πόρους πληρώνει το Δημόσιο την επιδότηση και μετά στέλνει τα παραστατικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να καταβάλει τη συμμετοχή της. Υποτίθεται ότι έχει λάβει την έγκριση της Κομισιόν για το πρόγραμμα. Ή μήπως όχι για όλο;

Ο επικεφαλής της Vodafone επισκέφθηκε χθες την Ελλάδα. Το ταξίδι «αστραπή» του κ. Β. Κολάο σχετίζεται και με τις κινήσεις της Vodafone στη σταθερή τηλεφωνία, κινήσεις για τις οποίες, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, τον προβληματίζουν. Ο ίδιος ενημερώθηκε για τα επόμενα βήματα της θυγατρικής στην Ελλάδα, τα οποία ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανοιχτά προς κάθε κατεύθυνση. Αλλωστε, δεν είναι λίγο η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο να καταστεί Νο 2 παίκτρια στο σπίτι της μετά τη συμφωνία T-Mobile UK και Orange UK. Αν η βρετανική αγορά κινητής δεν σηκώνει τέσσερις παίκτες, πώς η αλβανική αγορά μπορεί να αντέξει τρεις;

Πακέτα μετά τα road shows

Συνολικά 44 πακέτα πραγματοποιήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Χ. Α. Το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται στην αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών που ήταν χαμηλή (25,28 εκατ. ευρώ), όσο στο γεγονός ότι το 90% αυτών έγινε από μετοχές εισηγμένων που το τελευταίο διάστημα συμμετέχουν σε αρκετά road shows στο εξωτερικό. Η εξέλιξη αυτή δείχνει μία μικρή ενθάρρυνση των ξένων επενδυτών να τοποθετηθούν σε μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στοιχείο που διαπιστώθηκε και τον Αύγουστο όταν διοχετεύθηκαν στο Χ. Α. περίπου 300 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο (1 και 2 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Οι εκλογές δεν άλλαξαν το πρόγραμμα. Αλλωστε, το ενδιαφέρον των ξένων θα είναι εντονότερο.

Κοινωνικές παροχές στους εργαζομένους

Για τα παιδιά των εργαζομένων της, που θα ξεκινήσουν την Α΄ Γυμνασίου, η Wind θα διαθέσει δωρεάν για ένα χρόνο ασύρματη σύνδεση (μέσω δικτύου κινητής). Το μέτρο συνδυάζεται με την παροχή δωρεάν φορητού μαθητικού Η/Υ που πραγματοποιεί η κυβέρνηση σε όλους τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Παράλληλα, τα παιδιά των εργαζομένων της που θα ξεκινήσουν την Α΄ Λυκείου θα λάβουν δωρεάν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο ιδιαίτερης μέριμνας της εταιρείας προς τους γονείς – εργαζομένους, το οποίο προβλέπει την κάλυψη δαπάνης φύλαξης παιδιών μέχρι την ένταξή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και την απόδοση επιδόματος τέκνου από το πρώτο παιδί.

Εφυγαν νύχτα από τα ξενοδοχεία

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους ξενοδόχους του Πηλίου τα κρούσματα που παρατηρήθηκαν στην περιοχή με πελάτες τους να αναχωρούν νύχτα από τα ξενοδοχεία χωρίς να πληρώσουν τη διαμονή και τη διατροφή τους και έχοντας αφήσει στοιχεία από πλαστές ταυτότητες.

Ηδη, η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας έχει ενημερώσει τα ξενοδοχεία-μέλη της για την πρακτική που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι των οποίων έχουν πέσει θύματα τουλάχιστον 10 ιδιοκτήτες μονάδων υψηλών κατηγοριών στις περιοχές της Πορταριάς, των Μηλέων και της Αγριάς. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή μόνο σε πακέτα τουριστικών γραφείων έχει τη δυνατότητα ο ξενοδόχος να πάρει τις εγγυήσεις πριν από την αναχώρηση των πελατών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή