Συντηρητικές… στις προσλήψεις οι επιχειρήσεις

Συντηρητικές… στις προσλήψεις οι επιχειρήσεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συντηρητική πολιτική τηρεί η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τα ζητήματα προσλήψεων ανθρωπίνου δυναμικού τους τελευταίους μήνες. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων SpenglerFox Hellas. Ποσοστό 58% των εταιρειών διστάζει να προβεί σε προσλήψεις το προσεχές διάστημα, καθώς οι επικεφαλής τους παρακολουθούν τις συνέπειες της παγκόσμιας ύφεσης στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό δηλώνει ότι γίνονται κάποια βήματα και υπάρχει η πρόθεση να ξεκινήσουν νέες προσλήψεις μέχρι το τέλος του έτους. Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν από νέα έρευνα σε δείγμα εταιρειών που εκπόνησε πρόσφατα η SpenglerFox Hellas, προκειμένου να διαπιστώσει πώς διαμορφώνεται η στρατηγική των επιχειρήσεων σε θέματα προσλήψεων ανθρωπίνου δυναμικού τους τελευταίους μήνες.

Στο αντίστοιχο ερώτημα της SpenglerFox, στις αρχές του έτους, το 59% των ερωτηθέντων εταιρειών είχε δηλώσει ότι είχε αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του και δεν θα προχωρούσε σε νέες προσλήψεις. Σε επίπεδο κλάδων, ο τομέας της βαριάς βιομηχανίας εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά, όσον αφορά τη διατήρηση της αναπροσαρμοσμένης και συντηρητικής στρατηγικής. Κάποια θετικά μηνύματα έρχονται από τον τραπεζικό τομέα και τις υπηρεσίες, όπου εκεί ένα 50% σημείωσε το άνοιγμα νέων θέσεων τους επόμενους μήνες.

Η SpenglerFox διεξήγαγε την ίδια έρευνα και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Τα αποτελέσματα ήταν αντίστοιχα, καθώς και σ’ αυτές τις χώρες ένα ποσοστό της τάξης του 59% δεν θα προχωρήσει σε προσλήψεις, με την Ουγγαρία να σημειώνει το υψηλότερο ποσοστό. Η πολιτική αυτή στις περισσότερες περιπτώσεις συναντάται από το εξωτερικό, όσον αφορά τις πολυεθνικές, ενώ τα μηνύματα είναι πιο θετικά για την Τουρκία, τη Ρωσία και την Πολωνία, όπου είναι πιθανότερο οι εταιρείες να προχωρήσουν σε προσλήψεις. Η εταιρεία SpenglerFox είναι μια πολυεθνική εταιρεία ευρέσεως στελεχών και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού, με γραφεία σε 20 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Νότια Αμερική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή