Nomura: αργοί ρυθμοί ανάκαμψης

Nomura: αργοί ρυθμοί ανάκαμψης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, υπογραμμίζει σε έκθεσή του για τις ευρωπαϊκές τράπεζες ο διεθνής οίκος Nomura, προσθέτοντας όμως ότι η ανάκαμψη θα είναι αργή.

Τα πρωτοφανή διεθνή πακέτα στήριξης κατάφεραν να βελτιώσουν σημαντικά τις οικονομικές προοπτικές πολλών χωρών και έτσι το πιστωτικό κόστος για πάρα πολλές τράπεζες βρίσκεται πλέον στην κορυφή του, υπογραμμίζει ο διεθνής οίκος.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες φαίνεται πως ενσωματώνουν στις αποτιμήσεις πιο αισιόδοξες προοπτικές και αν δεν απογοητεύσουν τα οικονομικά στοιχεία, οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές θα κινηθούν δυναμικά προς υψηλότερα επίπεδα.

Ωστόσο, τονίζεται ότι ο ρυθμός της ανάκαμψης της κερδοφορίας των τραπεζών θα είναι αργός, καθώς η οικονομική ανάκαμψη παραμένει ασθενική, ενώ επιπλέον πίεση στις τράπεζες προκαλούν οι εποπτικές απαιτήσεις για την ενίσχυση των κεφαλαίων.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές τράπεζες, η Nomura διατηρεί την σύσταση Buy για την Εθνική, την οποία αναβάθμισε πρόσφατα, καθώς και την τιμή-στόχο των 22 ευρώ. Οπως σημειώνει, αναγνωρίζει πως οι αποτιμήσεις της Εθνικής δεν είναι φθηνές, όμως η πολύ ισχυρή κεφαλαιακή βάση που διαθέτει, σε συνδυασμό με τις βελτιωμένες προοπτικές της Τουρκίας, στην οποία η Εθνική έχει σημαντική παρουσία, θα ωθήσουν τη μετοχή της σε σημαντική υπεραπόδοση έναντι της αγοράς. Για την Alpha Bank τηρεί ουδέτερη στάση, ενώ σύσταση μείωσης θέσεων έχει για την Eurobank και την Πειραιώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή