Εν συντομια

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση κερδών 10,5% για τις επιχειρήσεις το 2008

Μέση αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 3,5% παρουσίασαν οι ελληνικές επιχειρήσεις το 2008 και υποχώρηση κατά 10,5% των κερδών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Hellastat αναφορικά με τα αποτελέσματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την περίοδο 2006-2008.

Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, με μέσο ρυθμό αύξησης κατά 3,5% το 2008 είναι δύσκολο να ισχυριστεί κανείς ότι οι συνέπειες της κρίσης πέρασαν στα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς. Τη στιγμή μάλιστα που οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταολυμπιακά «κρατήθηκαν» στο 2,5%-3% ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια αναπτύχθηκαν με μέσο ρυθμό της τάξης του 7-8%, ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης κατά 5% την τελευταία 6ετία κάθε άλλο παρά χαμηλός μπορεί να αξιολογηθεί. Αρνητικό στοιχείο ωστόσο αποτελεί η κάμψη εσόδων για το 42% των επιχειρήσεων του δείγματος, η οποία είναι και η χειρότερη επίδοση της τελευταίας τετραετίας (από 33% περίπου).

Νέες κρουαζιέρες σε προορισμούς όπως οι Αγιοι Τόποι και το Ντουμπάι, δρομολογεί η Royal Caribbean Cruises. Το Brilliance of the Seas θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2010 τις πρώτες κρουαζιέρες στον Αραβικό Κόλπο, αφού θα πραγματοποιήσει διαδοχικές κρουαζιέρες στην περιοχή από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Στην Ελλάδα και την Κύπρο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Royal Caribbean Cruises είναι ο Τουριστικός Οργανισμός Νavigator.

Ανακαλούνται αυτοκίνητα Volvo

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Volvo, μοντέλα S80, V70, XC70 και XC60, με κινητήρα Τ6 εκτελούν η Volvo Cars Hellas σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γιάννης Οικονόμου.

Η ανάκληση περιλαμβάνει 161 οχήματα, παραγωγής 2008 έως 2010, στα οποία ο κινητήρας μπορεί να μην εκκινήσει, να εκκινήσει απότομα και/ή να έχει ασταθές ρελαντί. Ο κινητήρας μπορεί επίσης να σταματήσει αμέσως μετά την εκκίνησή του. Σε αυτή την περίπτωση και υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης είναι πιθανό το όχημα να κινηθεί για 100 μέτρα περίπου πριν ο κινητήρας σβήσει.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής.

Η Intrakat ανέλαβε έργο 2 εκατ. ευρώ στην Καλαμάτα

Το έργο της ανάπτυξης ενός «έξυπνου» οικισμού στην Καλαμάτα ανέλαβε η Ιntrakat, η οποία υπέγραψε χθες τη σχετική σύμβαση, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο εν λόγω οικισμός αφορά την ανάπτυξη των αναγκαίων τηλεπικοινωνιακών υποδομών πρόσβασης χρηστών και υπηρεσιών, με σημείο αναφοράς την ευρυζωνικότητα. Το έργο βασίζεται σε ενσύρματη και ασύρματη ευρυζωνικότητα, που υποστηρίζει την παράλληλη λειτουργία διαφόρων εφαρμογών. Συνολικά, θα συνδεθούν στο δίκτυο οπτικής ίνας 254 κτίρια, που αντιστοιχούν κατ’ ελάχιστο σε 330 συνδέσεις, στην περιοχή ανατολικά της οδού Αριστομένους έως την οδό Φαρών και από την οδό Νικηταρά έως τη Βασ. Ολγας. Με την υλοποίηση του έργου, θα αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας υποδομή 20 σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης (WiFi). Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας και είναι το μοναδικό FTTH (Fiber To The Home) έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Το νέο e-κατάστημα της Ηλεκτρονικής

Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Ηλεκτρονικής προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης και εφαρμογής φίλτρων (κριτηρίων) μέσα από 4.000 ενεργά προϊόντα με φωτογραφίες και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο κατάστημα σχεδιάστηκε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, μέσα από έναν πλήρη και αξιόπιστο δικτυακό τόπο. Ο επισκέπτης του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε ένα «φιλικό προς τον χρήστη» περιβάλλον με σωστή και εύκολη κατηγοριοποίηση προϊόντων.

Η διαδικασία αγοράς ολοκληρώνεται σε τέσσερα βήματα και ο καταναλωτής μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξή της σε όλη τη διαδικασία. Επιπλέον, για όσο χρόνο διαρκεί η επίσκεψη στο ηλεκτρονικό κατάστημα υπάρχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με το τμήμα υποστήριξης πελατών, μέσω live chat.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή