Κέρδη το α΄ εξάμηνο 15,1 εκατ. η Probank

Κέρδη το α΄ εξάμηνο 15,1 εκατ. η Probank

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 15,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Probank το πρώτο εξάμηνο του 2009, παρουσιάζοντας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αύξηση σε ποσοστό 14,3%.

Στο τέλος Ιουνίου, το ενεργητικό του ομίλου ανήλθε στα 3,5 δισ. ευρώ από 2,8 δισ. ευρώ που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2008, σημειώνοντας αύξηση κατά 24,1%. Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 20,2% φθάνοντας στα 2,9 δισ. ευρώ, ενώ ισχυρή αύξηση, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, της τάξης του 19,9% σημείωσαν οι χορηγήσεις, οι οποίες ανήλθαν στα 2,5 δισ. ευρώ.

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών ύψους 80 εκατ. ευρώ, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας διαμορφώνεται στο 11%. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Probank συνεχίζει να υλοποιεί τα αναπτυξιακά της σχέδια, με στόχο να ανοίξει τουλάχιστον 5 νέα καταστήματα μέσα στο 2009, φθάνοντας το σύνολο των 105 καταστημάτων πανελλαδικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή