Η Marfin Popular Bank απορροφάει τη Marfin Egnatia Bank

Η Marfin Popular Bank απορροφάει τη Marfin Egnatia Bank

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απορρόφηση της Marfin Egnatia Bank από τη Marfin Popular Bank και την παραμονή της έδρας της τράπεζας στην Κύπρο αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών, που συνεδρίασαν στη Μεγαλόνησο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, η διοίκηση της Marfin Popular Bank εκτιμά ότι οι αντιδράσεις που ακολούθησαν την αρχική της απόφαση για τη μεταφορά της έδρας στην Ελλάδα έχουν καταδείξει την ανάγκη διαλόγου για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου εποπτείας και εφαρμογής της εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Κύπρο, αλλά και διαφόρων άλλων δυσλειτουργιών που λειτουργούν ως αντικίνητρα για την επιχειρηματική δραστηριότητα εκεί.

«Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, η Marfin Popular Bank επιθυμεί να προσέλθει σε αυτόν τον εξαιρετικής σημασίας διάλογο και να καταθέσει τις απόψεις της έχοντας αντιμετωπίσει οριστικά το θέμα της έδρας της, ώστε να μην αποδυναμώνονται τα επιχειρήματά της σαν δήθεν διεκδικήσεις συμφέροντος ή πιέσεις για την εξασφάλιση προνομίων», υπογραμμίζεται.

Η Marfin Egnatia Bank δημιουργήθηκε από την ένωση το 2007 τριών τραπεζικών ιδρυμάτων, της Εγνατίας, της Λαϊκής και της Marfin, και ανήκει σε ποσοστό 95% στη Marfin Popular Bank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή