Συντομα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργασία Μarfin με ΜasterCard

Δύο νέες πιστωτικές κάρτες κυκλοφόρησε η Marfin Egnatia Bank σε συνεργασία με τη MasterCard Europe. H Marfin MasterCard Standard και η Marfin MasterCard Gold παρέχουν προνόμια, όπως δωρεάν συνδρομή για όσο διάστημα ο λογαριασμός της κάρτας είναι ενήμερος, καθώς και μείωση επιτοκίου αγορών και ανάληψης μετρητών σε ενήμερους λογαριασμούς, έως και 3 μονάδες. Ταυτόχρονα, χάρη στην τεχνολογία chip που διαθέτουν, παρέχουν πλήρη έλεγχο και ασφάλεια των συναλλαγών. Ολοι οι κάτοχοι των νέων καρτών απολαμβάνουν επιπλέον προνόμια, όπως δωρεάν πρόσθετες κάρτες στα ενήλικα μέλη της οικογένειάς τους, μεταφορά υπολοίπου από άλλες πιστωτικές κάρτες, έκδοσης ελληνικών τραπεζών, με προνομιακό σταθερό επιτόκιο 5,5%, ειδικά προνόμια υγείας, σε συνεργασία με τα νοσηλευτικά ιδρύματα Υγεία – Μητέρα – Λητώ – Λητώ Lab, αγορές με άτοκες δόσεις σε πολυάριθμες επιχειρήσεις, καθώς και Υπηρεσία Αμεσης Ειδοποίησης σε περίπτωση εντοπισμού ύποπτων συναλλαγών.

Κέρδη για Ρrobank

Στα 15,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Probank το πρώτο εξάμηνο του 2009, παρουσιάζοντας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αύξηση σε ποσοστό 14,3%. Στο τέλος Ιουνίου, το ενεργητικό του ομίλου ανήλθε στα 3,5 δισ. ευρώ από 2,8 δισ. ευρώ που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2008, σημειώνοντας αύξηση κατά 24,1%. Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 20,2% φθάνοντας στα 2,9 δισ. ευρώ, ενώ ισχυρή αύξηση, ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, της τάξης του 19,9% σημείωσαν οι χορηγήσεις, οι οποίες ανήλθαν στα 2,5 δισ. ευρώ.

Δύσκολοι καιροί για επεκτάσεις

Για τις αρχές του 2010 αναβάλλει τις οριστικές αποφάσεις για την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της η «Βάρδας ΑΕΒΕΕ». Η δυσμενής οικονομική συγκυρία επηρέασε αρνητικά τα μεγέθη της εισηγμένης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009, καθιστώντας επίφοβες περαιτέρω επενδύσεις. Η σχετικά νεοαποκτηθείσα αλυσίδα αξεσουάρ Tie Rack, για την οποία υπήρχαν φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης, περνάει σε δεύτερη φάση στη λίστα προτεραιοτήτων της «Βάρδας». Αρχικό στόχο της διοίκησης της εταιρείας αποτελούσε η λειτουργία συνολικά 60 σημείων έως το 2012, σχεδιασμός που όμως σήμερα τίθεται υπό αναθεώρηση, δεδομένου του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο λιανεμπόριο. Σήμερα λειτουργούν πέντε καταστήματα και ένα corner Tie Rack, τα οποία εγκαινιάστηκαν στο τέλος του 2008. Τα δυσάρεστα, ωστόσο, γεγονότα του περσινού Δεκεμβρίου επηρέασαν δυσμενώς τις επιδόσεις των καταστημάτων αυτών, τα οποία στην πλειονότητά τους βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τα αναμενόμενα έσοδα να μην έλθουν.

Νέα καταστήματα Media Markt Saturn στη Θεσσαλονίκη

Ενισχύεται η αγορά λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών στη Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία ενός καταστήματος Media Markt, αλλά και ακόμη ενός της αδελφικής αλυσίδας Saturn. Ωστόσο, η τοπική αγορά πλήττεται από το υποτονικό κλίμα που επικρατεί στο λιανεμπόριο.

Η Media Markt εγκαινιάζει αύριο το δεύτερο σημείο πώλησης των προϊόντων της στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί το 8ο που έχει στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, στο τριετές πλάνο ανάπτυξης περιλαμβάνεται η δημιουργία στη συμπρωτεύουσα ενός καταστήματος της αδελφής αλυσίδας Saturn. Οι υπεύθυνοι της Media – Saturn για την ελληνική αγορά επισήμαναν ότι στόχος είναι η περαιτέρω διεύρυνση του μεριδίου αγοράς του ομίλου στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή