Συντομα

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώθηκε ο τζίρος στις μεταφορές

Κάθετη πτώση σημειώθηκε στον τζίρο πάσης φύσεως μεταφορών στο δεύτερο τρίμηνο του 2009, έναντι του ιδίου διαστήματος του 2008. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ), ο κύκλος εργασιών σε χερσαίες, πλωτές και αεροπορικές υποχώρησε κατά 55,7%, 25,3% και 8,5% αντίστοιχα.

Παράλληλα, μείωση της τάξης του 42% σημείωσε και ο κύκλος εργασιών στην αποθήκευση και στις υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες στο φετινό διάστημα Απριλίου – Ιουνίου έναντι του αντίστοιχου περσινού, όταν πέρυσι στο δεύτερο είχε σημειωθεί αύξηση 24,2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2007.

«Μύθος»

Παρελθόν για τη Μύθος Ζυθοποιία αποτελεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Τζων Καμβυσέλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «διαζύγιο» του κ. Καμβυσέλλη με την εταιρεία, μετά 5 χρόνια συνολικής παρουσίας στον όμιλο της Carlsberg, εκεί όπου ανήκει η Μύθος Ζυθοποιία από τον Απρίλιο του 2008, ήταν κοινή συναινέσει και αποδίδεται στην πρόθεση του μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου να συνεχίσει αλλού τη σταδιοδρομία τ ου. Αντικαταστάτης του κ. Τζων Καμβυσέλλη δεν έχει ορισθεί ακόμη.

Επιστροφή κεφαλαίου 548 εκατ. ευρώ η Coca-Cola 3Ε

Σε επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ποσού 548 εκατ. ευρώ ή 1,50 ευρώ ανά μετοχή προχωράει η Coca-Cola Τρία Εψιλον, κίνηση η οποία αναμένεται να βελτιώσει την κεφαλαιακή δομή της εταιρείας, μειώνοντας το μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου. Η επιστροφή κεφαλαίου θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει μέσω δανεισμού και εν μέρει μέσω υφιστάμενης ρευστότητας. Η επιστροφή κεφαλαίου, καθώς και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, θα αποφασιστούν στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που συγκαλεί η εταιρεία την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου. Η εταιρεία προτίθεται να αναστείλει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Στο 4% αναμένεται η πιστωτική επέκταση στα στεγαστικά το 2009

Πιο «ζεστή» εκτιμάται ότι είναι στο β΄ εξάμηνο του 2009 η αγορά της στεγαστικής πίστης στην Ελλάδα, για την οποία προβλέπεται πιστωτική επέκταση 4% στο σύνολο του έτους, με σταδιακή επιστροφή σε διψήφια ποσοστά μεσομακροπρόθεσμα. Τις εκτιμήσεις αυτές διατύπωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βοηθός γενικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθυντής στεγαστικής πίστης της EFG Eurobank, Αναστάσιος Πανούσης, στο περιθώριο εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), της Ομοσπονδίας (ΟΜΑΣΕ) και του Συλλόγου Μεσιτών Ελλάδας, για τα στεγαστικά δάνεια και τις επιδοτήσεις φωτοβολταϊκών. «Δεν πιστεύω ότι θα δούμε ρυθμούς επέκτασης 20%-25%, όπως στο παρελθόν, αλλά πιστεύω ότι έχουμε δει τα χειρότερα και ότι η αγορά σίγουρα θα αρχίσει να ζεσταίνεται, καθώς τα επιτόκια είναι χαμηλά και η κατάσταση στο διεθνές περιβάλλον ξεκαθαρίζει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα σταθερά επιτόκια βρίσκονται πλέον σε πολύ ελκυστικά επίπεδα.

Διατύπωσε την εκτίμηση ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει «αργή αποκλιμάκωση των καθυστερήσεων» στην καταβολή δόσεων δανείων, υπενθυμίζοντας ότι, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, στο εξάμηνο του 2009, τα στεγαστικά δάνεια σε καθυστέρηση ανέρχονταν στο 6,3% του συνόλου (των στεγαστικών).

Το e-κατάστημα της Ηλεκτρονικής

Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της Ηλεκτρονικής προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης και εφαρμογής φίλτρων (κριτηρίων) μέσα από 4.000 ενεργά προϊόντα με φωτογραφίες και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο κατάστημα σχεδιάστηκε με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, μέσα από έναν πλήρη και αξιόπιστο δικτυακό τόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή