ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις για τα περί εικονικών εξαγωγών

Την έντονη αντίδραση των εξαγωγικών επιχειρήσεων προκάλεσε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία γινόταν λόγος για εικονικές εξαγωγές στη Ρουμανία. Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος εκφράζει την αντίθεση των εξωστρεφών επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα των εξαγωγέων και συκοφάντησής τους. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι εξαγωγικές επιχειρήσεις υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία από την πλημμελή ενημέρωση του VIES (σύστημα καταγραφής των ενδοκοινοτικών συναλλαγών), ιδίως από τις νέες χώρες της Ε.Ε., όσο και από την αδυναμία ή και την αποφυγή των εκεί επιχειρήσεων, να υποβάλλουν δηλώσεις Intrastat, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία της διασταύρωσης των διμερών συναλλαγών. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι εξαγωγικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα με υπαιτιότητα του ελληνικού Δημοσίου, που καθυστερεί να επιστρέψει τον ΦΠΑ.

Μarfin

Στην έκδοση υβριδικών τίτλων για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης προχώρησε η Marfin Εγνατία. Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου αόριστης διάρκειας ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, με σταθερό συμβατικό επιτόκιο ίσο προς 7%. Η έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου αποφασίσθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον μητρικό όμιλο της Marfin Popular Bank.

S&B: Καλύφθηκε 1,05 φορές η αύξηση

Κατά 1,05 φορές καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά της S&B με στόχο την άντληση ποσού 41,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εισηγμένη, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί κατά 10.356.440,00 ευρώ με την έκδοση 10.356.440 νέων, κοινών ονομαστικών, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ εκάστη. Τα κεφάλαια που άντλησε η S&B θα διατεθούν για την αποπληρωμή των δανειακών της υποχρεώσεων. Στο α΄ εξάμηνο του 2009 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 1,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 82,5% σε σχέση με τα 10,4 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου της παρελθούσης οικονομικής χρήσης.

Οι δραστηριότητες του ομίλου διεθνώς έχουν επηρεαστεί από τις δυσμενείς εξελίξεις στη μεταλλουργία (χάλυβας, χυτήρια, σιδηρομετάλλευμα, αλουμίνιο) και στην κατασκευαστική δραστηριότητα, τομείς οι οποίοι, παραδοσιακά, απορροφούν περίπου τα τρία τέταρτα των πωλήσεων του ομίλου.

Η έκθεση KOSMIMA 17 έως 19 Οκτωβρίου

Το καθιερωμένο ετήσιο «ραντεβού» τους στη Θεσσαλονίκη δίνουν και φέτος από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου οι επιχειρήσεις του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, με σημείο συνάντησης την 24η Διεθνή Εκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού KOSMIMA της HELEXPO. Στην Εκθεση έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή πάνω από 100 εκθέτες από Ελλάδα, Ιταλία, Ινδία, Γερμανία, Κίνα, Πολωνία, Βέλγιο κ.α., ενώ αυξημένο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο φετινός Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, που έχει θέμα «Χειροτεχνήματα για τα Παιδιά». Τον διαγωνισμό διοργανώνει η HELEXPO με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), της Συντεχνίας Χρυσοχόων – Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ) και του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών – Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ). Με κεντρικό μήνυμα «Γεύση από πολυτέλεια!» και πλαισιωμένη από το σύνολο των νέων υπηρεσιών της HELEXPO (ηλεκτρονική αγορά After Expo Market, πρόγραμμα επιλεγμένων εμπορικών επισκεπτών-Εxpopartenariat,) η 24η KOSMIMA προσφέρει στους εκθέτες και τους επισκέπτες της ευκαιρίες ανάπτυξης εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ολοκληρώθηκε εκδήλωση του ALBA με τελειόφοιτους

Ολοκληρώθηκε για 17η χρονιά το Career Forum του ALBA στις 16-17 Σεπτεμβρίου 2009 στο Εκπαιδευτικό & Συνεδριακό Κέντρο ΑΤΕxcelixi. Η εκδήλωση είχε ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τελειόφοιτους του ALBA με εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας, ώστε να διερευνήσουν από κοινού προοπτικές για νέες επαγγελματικές συνεργασίες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 71 φοιτητές, ενώ έλαβαν μέρος περίπου 90 διακεκριμένες εταιρείες, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από 150 υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, εκ των οποίων πολλοί και απόφοιτοι του ALBA. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του Career Forum πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.300 συνεντεύξεις. Το ALBA Career Forum αποτελεί την κορύφωση των δραστηριοτήτων του ALBA Career & Alumni Office, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς προετοιμάζει και καθοδηγεί τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά για την επιτυχή του ένταξη στην αγορά εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή