Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η αερομαχία MIG – Aegean

Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η αερομαχία MIG – Aegean

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναταράξεις και σε πολιτικό επίπεδο, από την κόντρα Βγενόπουλου (MIG) – Βασιλάκη (Aegean), για τις άγονες γραμμές των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντ. Μπακογιάννη, προσφεύγει στη δικαιοσύνη, μετά την ανακοίνωση της MIG, η οποία την χαρακτήρισε «στενή φίλη της οικογενείας Βασιλάκη» που έπαιξε ρόλο στο «σπάσιμο» του μονοπωλίου των Ολυμπιακών Αερογραμμών μεταξύ Αθήνας – Κωνσταντινούπολης. Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «λάσπη», καθώς δεν τεκμηριώνεται κανένας από τους ισχυρισμούς, ενώ σημείωσε ότι το άνοιγμα των γραμμών Ελλάδος – Τουρκίας έγινε σύννομα.

Στο μεταξύ, χθες, λύση στο πρόβλημα των άγονων γραμμών έδωσε η κυβέρνηση, παρατείνοντας τη λειτουργία των Ολυμπιακών Αερογραμμών μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Η κρατική επιχείρηση θα συνεργαστεί με τη θυγατρική της Olympic Air, για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών.

Η διοίκηση της Αegeaεπιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει για το θέμα, καθώς δεν είχε στη διάθεσή της όλα τα δεδομένα για την απόφαση του υπουργού Μεταφορών.

Καθυστέρηση

Τεράστιο λάθος του κράτους χαρακτήρισε η διοίκηση της AegeaAirlines την πλημμελή προετοιμασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής. Ολες οι εκκρεμότητες (διαγωνισμοί κ.λπ.) έπρεπε να είχαν κλείσει από τον Ιούλιο, ώστε να υλοποιηθεί ομαλά και με διαφάνεια η διαδικασία αποκρατικοποίησης. «Δημιουργήθηκαν τεχνητά αδιέξοδα, τα οποία θα πληρώσει εκ νέου για κάποιους μήνες το Δημόσιο», είπε ο κ. Ε. Βασιλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή