ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η αερομαχία MIG – Aegean

Αναταράξεις και σε πολιτικό επίπεδο, από την κόντρα Βγενόπουλου (MIG) – Βασιλάκη (Aegean), για τις άγονες γραμμές των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντ. Μπακογιάννη, προσφεύγει στη δικαιοσύνη, μετά την ανακοίνωση της MIG, η οποία την χαρακτήρισε «στενή φίλη της οικογενείας Βασιλάκη» που έπαιξε ρόλο στο «σπάσιμο» του μονοπωλίου των Ολυμπιακών Αερογραμμών μεταξύ Αθήνας – Κωνσταντινούπολης. Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «λάσπη», καθώς δεν τεκμηριώνεται κανένας από τους ισχυρισμούς, ενώ σημείωσε ότι το άνοιγμα των γραμμών Ελλάδος – Τουρκίας έγινε σύννομα.

Στο μεταξύ, χθες, λύση στο πρόβλημα των άγονων γραμμών έδωσε η κυβέρνηση, παρατείνοντας τη λειτουργία των Ολυμπιακών Αερογραμμών μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Η κρατική επιχείρηση θα συνεργαστεί με τη θυγατρική της Olympic Air, για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών.

Η διοίκηση της Αegeaεπιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει για το θέμα, καθώς δεν είχε στη διάθεσή της όλα τα δεδομένα για την απόφαση του υπουργού Μεταφορών.

Καθυστέρηση

Τεράστιο λάθος του κράτους χαρακτήρισε η διοίκηση της AegeaAirlines την πλημμελή προετοιμασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής. Ολες οι εκκρεμότητες (διαγωνισμοί κ.λπ.) έπρεπε να είχαν κλείσει από τον Ιούλιο, ώστε να υλοποιηθεί ομαλά και με διαφάνεια η διαδικασία αποκρατικοποίησης. «Δημιουργήθηκαν τεχνητά αδιέξοδα, τα οποία θα πληρώσει εκ νέου για κάποιους μήνες το Δημόσιο», είπε ο κ. Ε. Βασιλάκης.