D.T.: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τον ΟΤΕ

D.T.: Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για τον ΟΤΕ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τήρηση των συμφωνηθέντων ζήτησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Telekom (D.T.) και του OTE, κ. Γκίντο Κέρκοφ. Το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας και επικεφαλής των δραστηριοτήτων της D.T. στην ΝΑ Ευρώπης είπε ότι η γερμανική εταιρεία «τήρησε τη συμφωνία (που υπέγραψε με το ελληνικό Δημόσιο) και ζητούμε απ’ όλους να πράξουν το ίδιο». Πρόσθεσε δε, με αφορμή την προεκλογική περίοδο, ότι η D.T. και ο ΟΤΕ απέχουν από την πολιτική και αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες που έχει επενδύσει η γερμανική εταιρεία.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή διαπραγμάτευση επαναφοράς του 5% στο ελληνικό Δημόσιο, που μεταβίβασε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση στην D.T., ο κ. Κέρκοφ είπε ότι «πέντε πάνω, πέντε κάτω, δεν αλλάζει κάτι, στην συμφωνία», αλλά αμφισβήτησε τη δυνατότητα του Δημοσίου να επαναγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό. «Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να υπάρξει μια ελκυστική προσφορά (για το 5%), δεδομένης της υψηλής τιμής που προσφέραμε, πάνω από τη χρηματιστηριακή τιμή, για να το αποκτήσουμε», είπε χαρακτηριστικά, το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Σε ό,τι αφορά το μάνατζμεντ, ο κ. Κέρκοφ ήταν κάθετος. Υποστήριξε ότι η συμφωνία που υπεγράφη με το ελληνικό Δημόσιο περιελάμβανε το μάνατζμεντ και χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε συμφωνία. «Εχουμε μια τέτοια συμφωνία (που περιλαμβάνει το μάνατζμεντ) και σ’ αυτή θα μείνουμε», είπε σημειώνοντας ότι έχει κυρωθεί από την ελληνική Βουλή. Προηγουμένως, στην ομιλία του, το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας είχε σημειώσει με έμφαση ότι η D.T. έχει εκταμιεύσει 3,8 δισ. ευρώ, με στόχο την απόκτηση του 30%, αγοράζοντας την κάθε μετοχή ΟΤΕ, κατά μέσο όρο, στα 25,83 ευρώ. Πρόσθεσε δε ότι το 90% των ξένων άμεσων επενδύσεων της χώρας για το 2008 αφορούσε στην εξαγορά του ΟΤΕ. Σε ό,τι αφορά τα επιχειρησιακά του ΟΤΕ, σημείωσε ότι η μητρική εταιρεία του ομίλου με δραστηριότητες στη σταθερή, είναι η λιγότερο κερδοφόρος στον όμιλο της D.T., με τα έσοδα να μειώνονται και τα έξοδα να αυξάνονται. Εκανε λόγο για ανάγκη δραστικής περικοπής του κόστους λειτουργίας του ΟΤΕ, κυρίως με τη μείωση του προσωπικού κατά 2.000 εργαζομένους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα δίκτυα νέας γενιάς (π. χ. οπτικών ινών), το στέλεχος της D.T. είπε ότι ο ΟΤΕ έχει δικό του πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων (τεχνολογίας VDSL), το οποίο είναι λιγότερο ακριβό από εκείνο που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή