Αλλαγή ονόματος και αναδιάρθρωση από Aspis Holding

Αλλαγή ονόματος και αναδιάρθρωση από Aspis Holding

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άμεσο απογαλακτισμό από τον βασικό της μέτοχο κ. Παύλο Ψωμιάδη οδηγείται ο όμιλος της Aspis Holding και της θυγατρικής της στην Ελλάδα, Commercial Value, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των δύο εταιρειών του ομίλου της Ασπίς Πρόνοια.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων για την αποχώρηση του κ. Παύλου Ψωμιάδη από τα διοικητικά συμβούλια όλων των συνδεδεμένων ή θυγατρικών εταιρειών, συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Aspis Liberty (θυγατρική της Aspis Holding), προκειμένου να εκλέξει τη νέα του σύνθεση, ενώ στις 5 Οκτωβρίου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Aspis Holding, προκειμένου να εξετάσει την αναδιάρθρωση του διοικητικού της συμβουλίου και της αλλαγής του ονόματος της εταιρείας.

Η αλλαγή του ονόματος κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να αποσυνδεθεί το όνομα της Ασπίδος από την επωνυμία του κυπριακού ομίλου και να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την αρνητική φήμη του ομίλου Ασπίς. Η μετοχή της Aspis Holding σταθεροποιήθηκε χθες στα 0,270 ευρώ, ανακόπτοντας την πτωτική πορεία που ξεκίνησε από τη Δευτέρα, ημέρα ανάκλησης των δύο εταιρειών της Ασπίς Πρόνοια.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Commercial Value κ. Δημήτρης Βιδάλης, επισήμανε ότι οι απώλειες περιορίζονται στα 4,6 εκατ. ευρώ και προκύπτουν από την κατοχή μετοχών της εισηγμένης Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, ενώ υπογράμμισε ότι η συμμετοχή των δύο εταιρειών (Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και ΑΕΑΖ) κατά 14,5% και 20,7% αντίστοιχα, στο μετοχικό κεφάλαιο της Commercial Value, δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή επάρκεια της εταιρείας, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της οποίας, διαμορφώθηκε στο τέλος του 2008 στα 100,3 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις δόθηκαν και από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πρώτης Ασφαλιστικής (μετονομασία της Proton Ασφαλιστικής) κ. Στέφανο Αυγουλέα, ο οποίος διευκρίνισε ότι η εταιρεία ελέγχεται σε ποσοστό 92,7% από τον όμιλο της Aspis Holding. Η διοίκηση της Commercial Value επέμεινε ότι θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ της Aspis Bank, διατηρώντας τη συμμετοχή του 35% που διαθέτει και εκτίμησε ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει αγοραστής για την απόκτηση του ποσοστού των μετοχών που είχαν οι Ασπίς ΑΕΓΑ και ΑΕΑΖ – αθροιστικά 35,3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή